Oberösterreich

Opper-Oostenrijk in het Duits Oberösterreich, voor een vakantie tussen de Boheemse Woud en het Dachstein gebergte. Oberösterreich  beslaat 11.980 vierkante kilometer, waardoor het oppervlakte matig op de vierde plaats ligt van alle staten in Oostenrijk. In termen van het toerisme is Oberösterreich eigenlijk Oostenrijk in het klein.  Er zijn diepe bossen, kristalheldere meren, ruisende beken, open velden, borrelende warmwaterbronnen en  niet in het minst, indrukwekkende bergen. Zoals zo vaak in de Alpen republiek, zijn ook in Öberösterreich, de landschappen de grootste bezienswaardigheid. De glooiende heuvels van het Alpen voorland, het nationale park Kalkalpen, het Boheemse Woud op de grens met de Tsjechische Republiek, de Donau-vallei met haar rijke historie en het ruige massief van de Dachstein. Iedereen die Oberösterreich wil verkennen, moet de wandelschoenen aantrekken, of op de fiets of mountainbike stappen. Daarnaast zijn er diverse wellness mogelijkheden en ook liefhebbers van actieve vakanties en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken. Oberösterreich is ideaal voor fietsers. Een uitgebreid wegennet  en goed gemarkeerde fietsroutes (ongeveer 2100 km) maakt Oberösterreich tot een top fietsbestemming. Wereldberoemd is het gezinsvriendelijke Donau fietspad dat van Duitsland via Oostenrijk naar Hongarije loopt. Het is een van de mooiste fietsroutes in Centraal-Europa. Daarnaast zijn er diverse andere bekende fietsroutes die door Oberösterreich lopen.
Oberösterreich

Wellness vakantie voor het hele gezin. Oberösterreich is ook een van Oostenrijks top wellness bestemmingen. Vooral in de dichtbevolkte heuvels van de Inn en onder het Hausrück bos, brobelt het geneeskrachtige water met grote intensiteit. Kuuroord Geinberg of het kuuroord Bad Schallerbach zijn getuigenissen van de wellness cultuur. Bad Ischgl en Bad Hall behoren tot de meest traditionele kuuroorden van Oostenrijk. Wellness is in Oberösterreich vooruitstrevend, in Windischgarsten ligt een hotel waar zelfs een kinder sauna landschap niet ontbreekt.
Wandelen in Oberösterreich. Indrukwekkende bergen, schilderachtige valleien, glooiende heuvels en ongerepte natuur wachten op de wandelaar. Tussen het Boheemse Woud en de Dachstein kan iedere wandelaar in zijn favoriete landschap , een route vinden met de juiste moeilijkheidsgraad.