Steiermark

Steiermark
De Steiermark (Stiermarken) is één van de mooiste vakantiegebieden in de Oostenrijkse Alpen. Groen is overigens de kleur van de Steiermark, groene landschappen bepalen het aangezicht van deze deelstaat. Ongeveer 60 procent van de totale oppervlakte van de Steiermark is bebost. Een kwart van het gebied is verdeeld in weilanden, boomgaarden en wijngaarden. Geniet van deze verschillende landschappen, maar er is natuurlijk meer te beleven in de Steiermark.
In de zomer is het een paradijs voor wandelaars, fietsers, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. De bekendste berg is de Dachstein (2995 m). Daarnaast nog 800 bergtoppen van meer dan 2000m, ongeveer 3.500 weilanden en zeven natuurparken en een nationale park. Zeer populair als startpunt van wandeltochten is de plaats Ramsau am Dachstein. Mariazell, een andere stad in het noorden van de Steiermarkse Alpen is bekend van de beroemde pelgrims basiliek. 
In de winter kunt u natuurlijk skiën en rodelen in het noorden van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. In de regio Schladming-Dachstein, wachten rond 860 kilometer aan pistes en 270 liften op wintersporters. Ook de langlaufers hebben haast onbeperkte mogelijkheden, met meer dan 20 loipes. Het oosten van de Stiermarken is vooral bekend vanwege de appelboomgaarden o.a. bij Puch. Het zuiden van de Steiermark is vooral in trek bij wellness toeristen, geliefd o.a. het thermaal in Bad Blumau. In Köflach ook in het zuiden van de Steirmark, vindt u in de Piber wijk de beroemde Lippizaner paarden. Een van de mooiste steden in Oostenrijk is Graz. De binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Graz was in 2003 culturele hoofdstad van Europa. Arnold Schwarzenegger is geboren in deze regio.