Bad Gastein Oostenrijk zomer en winter plezier

Slechts weinige plaatsen in Europa hebben zo'n interessante en belangrijke geschiedenis als Bad Gastein in het Salzburger Land. Deze plaats in Oostenrijk is een prima zomer-en wintervakantie bestemming.
De indrukwekkende architectuur en stijlvolle gebouwen tonen een rijkdom, die u kunt vergelijken met de architectuur in Wenen, Praag en een handvol andere steden in de oude Habsburgse Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. 
Met de voltooiing van de Tauernspoorlijn in het jaar 1909 begon het grote toerisme naar Bad Gastein.
In eerste instantie bleef Bad Gastein een wellness en recreatie bestemming in de zomermaanden.
In 1946 werd het eerste stoeltjeslift in gebruik genomen en de wintersport werd steeds belangrijker, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap skiën (1958) op de Graukogel (2492 meter) in Bad Gastein. Tegenwoordig is Bad Gastein een ski- en wandelparadijs en eveneens een kuuroord.

Bad Gasten in de zomer. 
Een zomer in de Alpen is een ongeëvenaarde natuurlijke ervaring. Wandelen in het Nationale Park Hohe Tauern, nordic walking, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Ontdek de onbeperkte mogelijkheden tijdens uw zomervakantie in Bad Gastein. Tijdens uw wandeling kunt u stoppen en diverse lokale lekkernijen proeven en kopen. Het Hohe Tauern Nationale Park, is het grootste natuur- en wildreservaat in de Alpen, met een oppervlakte van 1.800 km² het op een na grootste in Europa. Een van de laatste toevluchtsoorden voor de flora en fauna. Hier zien we de natuur op zijn best: Oostenrijk de hoogste bergtop, uitgebreide gletsjers, alpenweiden, rotsen en watervallen, in een harmonieuze eenheid met oude cultuurlandschappen die zijn gevormd door de voorbije eeuwen. Nauwelijks andere landschap in Oostenrijk herbergt zo veel hoogtepunten. Het Nationale Park is ongetwijfeld één van de meest spectaculaire gebieden van de wereld. De moeilijkheidsgraden zijn van makkelijk voor de hele familie, tot moeilijk hoog in de Alpen. Mountainbikers en fietsers zijn altijd welkom in Bad Gastein. Zelfs golfers en tennissers kunnen een balletje slaan in Bad Gastein. De traditionele Gastein Golf Club heeft een nieuw ontworpen 18-holes golfbaan, in harmonie gelegen in de natuurlijke omgeving.

Bad Gastein in de winter,
Skiërs, carvers en snowboarders kunnen zich uitleven op de pistes in Bad Gastein. Uitgebreide skigebieden tot 2700 meter boven de zeespiegel, selectieve poeder en buckelpistes, carving runs (permanente carving run in Sportgastein) en eindeloze gratis ritten, in Bad Gastein is geen kans op verveling. Op de geprepareerde pistes (201 km), treffen beginners en professionals de perfecte omstandigheden aan, met verschillende moeilijkheidsgraden: 60 km gemakkelijk, 117 km gemiddelde en 24 km moeilijke pistes. De optimale hoogte en uitgebreide sneeuwkanonnen zorgen voor sneeuw van eind november tot eind april. Bad Gastein heeft diverse skischolen. Er is een ski-kleuterschool, daarnaast volwassenen groepen of individuele lessen voor de individuele techniek,  de hoogst opgeleide instructeurs nemen elke skiër bij de hand. Natuurlijk kunt u in skicentra en sportwinkels uw uitrusting huren. Langlaufen wordt beschouwd als een van de gezondste vormen van lichaamsbeweging. De goed verzorgde en geprepareerde loipes in Bad Gastein zijn een paradijs voor langlaufers. In Sportgastein kunt u langlaufen tot het voorjaar, op een sneeuwzeker hooggelegen pad op 1600 meter boven de zeespiegel. Als een bijzonder hoogtepunt geldt het verlichte parcours in Böckstein, dat dagelijks is geopend tot 21:30 uur. Tijdens een sneeuwschoenwandeling kunt u op een heel andere manier genieten van de natuur. Actie en snelheid beleefd u in de rodelbaan.
Bad Gastein in Oostenrijk biedt u zomer en winter plezier !!!