google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Sankt Gilgen schilderachtige landschappen
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Sankt Gilgen schilderachtige landschappen

Schilderachtige landschappen en traditionele architectuur maken een vakantie naar Sankt Gilgen ideaal voor het verkennen van de Wolfgangsee en de omliggende bergtoppen.

Sankt Gilgen het geluid van Oostenrijk. Het dorp zelf zit boordevol geschiedenis. Krijg een glimp van zijn vorige leven in de hermitage van het echte Sankt Gilgen, verborgen achter een kapel op de Falkenstein-kliffen. 

Sankt Gilgen is ook bekend als het Mozart dorp,  de moeder van de componist werd hier geboren, zijn grootvader werkte hier en zijn zus woonde hier 17 jaar. En de muzikale referenties eindigen daar niet - Sankt Gilgen was het decor voor veel van de buiten scènes uit de film The Sound of Music.

Een tocht met de Zwölferhorn-kabelbaan is een absolute must. Niet alleen beginnen veel van de beste wandelingen in de omgeving vanaf de top van de berg, maar het uitzicht is geweldig, evenals de flora en fauna van de Alpen. U kunt ook fietsen en e-bikes huren om de nabijgelegen dorpjes aan het meer te bereiken - of maak gewoon een ontspannen tocht met de veerboot.

Het gletsjermeer Wolfgangsee grenst aan  Sankt Gilgen en strekt zich uit van ongeveer 10,5 km van noordwest tot zuidwest. Het is in tweeën gedeeld door een schiereiland en het westelijke deel, bij Sankt Gilgen, is bekend als Abersee.

Het water in de Wolfgangsee is bijna goed genoeg om te drinken, en het meer wordt omringd door de bergen Schafberg, Zwölferhorn en het Postalmplateau.

St Gilgen heeft een wekelijkse boerenmarkt op Brunettiplatz,  ( zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur ). U kunt misschien wat koopjes kopen in de vorm van verse producten van de lokale boerderijen.

De keuze aan winkels is zeer beperkt. Er zijn een paar sportwinkels.  Antiek, snuisterijen en andere nieuwsgierige voorwerpen vindt u in de Meichlefull shop.

Café Nannerl is op vrijdag en zaterdag tot middernacht geopend, dus kom langs voor een drankje of ijsje 's avonds laat. De locatie deelt zijn naam met de zus van Mozart en is een populaire plek voor zoete lekkernijen.

Sankt Gilgen is over het algemeen een rustige vakantieoord. Vrijdagavonden speelt vaak de lokale fanfare, die speelt bij de muziektent net naast het park. Afhankelijk van het weer speelt de band vanaf 20.00 uur, perfect voor een gratis concert na het diner.

Met een selectie van eetgelegenheden rond het meer en een paar landinwaarts, kunt u genieten van een pizza met een fantastisch uitzicht over het water, of wat knoedels in een authentieke Oostenrijkse hut. Omdat het resort vrij klein is, zijn de meeste restaurants en cafés niet ver van elkaar verwijderd, maar u kunt nog steeds een prachtig landschap bewonderen terwijl u ronddwaalt op zoek naar een andere eetgelegenheid.

Beroemd om zijn idyllische locatie en werkelijk adembenemende landschappen, is Sankt Gilgen perfect om te voet te verkennen. Slenter over de promenade aan het meer of wandel door het schilderachtige dorp en bewonder de traditionele architectuur.

Er zijn 80 km bewegwijzerde paden in en rond Sankt Gilgen, allemaal gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum.  Dwaal langs het meer, wandel door het dorp Winkl of beklim de Schafberg voor een fantastisch uitzicht op twaalf verschillende meren. Neem na een drankje de tandradbaan naar beneden in Sankt Wolfgang en spring op de veerboot terug naar Sankt Gilgen.