google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Brandberg in de Zillertaler Alpen
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Brandberg in de Zillertaler Alpen

Achterin het Zillertal ligt het kleine zonnige dorpje Brandberg met zijn 350 inwoners.

Als u bij Mayrhofen afslaat, komt u in een zijdal van het Zillertal, de zogenaamde Zillergrund. Daar ligt de gemeente en het dorp Brandberg, dat bijna het hele gebied van de Zillergrund beslaat en zich uitstrekt tot aan de grens met Zuid-Tirol (Italië). 

Het dorp kunt u bereiken via een kloof die zich uitstrekt vanaf Mayrhofen en via een modernere tunnel vanuit Hollenzen . Brandberg wordt gedomineerd door de Brandberger Kolm, een 2700 m hoge berg in de Zillertaler Alpen. 

Brandberg, was voorheen ook bekend als "Pramberg" en "Pramach". De naam komt ook voor in het stadswapen met een braam en een berg.

Het dorp ligt midden in het natuurpark Zillertaler Alpen, het grootste beschermde netwerk van de Alpen. Het behoeft geen betoog dat de gasten vooral naar de onvergetelijke bergen worden getrokken! 

Naast het 85 km brede netwerk van wandelpaden heeft de gemeente ook twee Schützhütten, het Kolmhaus op 1.845 m en de Plauener Hut op 2.373 m boven zeeniveau. Het Kolmhaus met zijn zonneterras ligt aan de voorrand van een klein dal en is omgeven door een wondere wereld van planten met bloemen zoals de baardklokjesbloem, sint-janskruid en verschillende orchideeën.

Dit alles dankzij de boeren van Brandberg, die deze gebieden tot voor kort in de zomer bewerkten en ze zo beschermden tegen verbossing.

Overigens: de energiecentrale Häusling bevindt zich bij het stuwmeer Zillergründl op 1.850 m boven zeeniveau, aan de rand van het natuurpark Zillertaler Alpen.

Brandberg biedt ook enkele interessante gebouwen. Een daarvan, de Schrofenmühle am Mühlbach, was tot de jaren vijftig in bedrijf en is een van de weinige overgebleven molens in het Zillertal. Tegenwoordig is het een monumentaal pand en kan het tijdens een rondleiding worden aanschouwt.

Het Hanserhof daarentegen is al 500 jaar oud, sommige delen dateren zelfs uit de 15e eeuw, zo werd ontdekt tijdens een recente renovatie! 

De winter in Brandberg wordt bepaald door het skigebied Mayrhofen, dat 142 kilometer piste heeft. Rodelen, langlaufen, schaatsen en sneeuwschoenwandelen maken het sportaanbod compleet.

Brandberg is uitermate geschikt als zomer en winterbestemming, nu alleen nog op zoek naar een leuke accommodatie.