google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Ginzling wandelen en klimmen in Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Ginzling wandelen en klimmen in Tirol

Het dorp Ginzling is verdeeld in de gemeenten Finkenberg en Mayrhofen. Ginzling ligt in de Zemmgrund en is een heel bijzonder dorp: het gedeelte rechts van de Zemmbach behoort tot de gemeente Mayrhofen, het gedeelte links daarvan, Dornauberg genaamd, behoort tot de gemeente Finkenberg. 

De Zemmbach verdeelt niet alleen Ginzling, maar vormt ook de grens tussen het bisdom Innsbruck (ten westen van de beek) en het aartsbisdom Salzburg (ten oosten van de beek). Ginzling heeft een eigen lokaal bestuur met een lokale burgemeester.

Prachtig ingebed in het natuurpark Zillertaler Alpen, het grootste beschermde gebied van de Alpen, biedt Ginzling alles voor klimmers en wandelaars. Door dit deel van de Alpen lopen talloze wandelpaden en klimroutes en de panorama's zijn gewoonweg overweldigend. 

Alle wandelpaden rond het vakantiedorp zijn bekroond met het keurmerk Tiroler bergpaden. Populaire tours leiden u bijv. naar de Schönbichlerhorn (3.133 m boven de zeespiegel), in vijf dagen van hut naar hut op de Berliner Höhenweg, of probeer de Ginzlinger Hochalmweg, een rondwandeling van 5-6 uur die begint in het dorp.

Gemakkelijker wandelingen zijn de Ginzling rondweg met een prachtig uitzicht over het dorp, of de themaroute “Van Karlsteg naar Breitlahner”.

In Ginzling bevindt zich ook het Naturparkhaus met zijn interessante tentoonstelling. Interactieve multimediastations zorgen ervoor dat zelfs de kleine bezoekers zich niet vervelen, want er is altijd wel iets interessants te ontdekken, onderzoeken en aanraken. Het gebouw herbergt ook de alpine en regionale bibliotheek en het gemeentebestuur van Ginzling.

In de winter brengt een gratis skibus u echter naar het nabijgelegen skigebied Mayrhofen met zijn 142 km piste - tenzij u uw eerste bochten in het dorp bij de Floitentalift wilt oefenen. Talrijke mogelijkheden voor skitochten, de langlaufpiste Ginzling en de rodelbaan Tristenbachalm maken het aanbod van winteractiviteiten compleet.

Onze tip: Indrukwekkend is de jaarlijkse  Almabtrieb in de herfst, wanneer het vee terugkeert van de zomerweiden. De prachtig gedecoreerde “Moarkuh” leidt de optocht en natuurlijk mag een ondersteunend programma met Zillertaler lekkernijen en muziek niet ontbreken!