google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Ehenbichl heerlijk ontspannen in Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Ehenbichl heerlijk ontspannen in Tirol

Ehenbichl is gelegen in het Reutte-dal, weg van de stress en hectiek van het dagelijkse leven. De gemeente Ehenbichl, onderdeel van het natuurpark gebied Reutte, wordt van Reutte gescheiden door de 939 m hoge Sintwagheuvel. Het dorp werd voor het eerst genoemd in 1404 als "Ehenpühel". De naam doet denken aan de rechtbank van Ehrenberg, omdat “Ehe” staat voor wet / recht en "Bichl" betekent "kleine heuvel".

In de Rieden stroomopwaarts van de Lech staan ​​verschillende herenhuizen, een indicatie dat Duitse edelen in de 19e eeuw graag Ehenbichl kozen als hun zomerresidentie.

Over de Lech, die de gemeentegrens van Ehenbichl voorstelt, leidt een brug, waarvan een fresco op een huis in het dorp nog steeds getuigt. Deze brug, overigens de oudst bekende Lech-kruising, verbond Ehenbichl en de aangrenzende gemeente Höfen. Tegenwoordig is er een loopbrug tussen deze twee gemeenschappen, dus u kunt ook naar de Reuttener Bergbahnen lopen.

Ehenbichl ligt ook aan de voet van de kasteelheuvel van de ruïne Ehrenberg, waar de Europese kasteelwereld Ehrenberg zich bevindt. Dit avonturenmuseum biedt een goed inzicht in de opwindende middeleeuwse wereld en de tentoonstellingen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor kinderen. 's Avonds is de faciliteit prachtig verlicht.

In de zomer nodigt de Riedener See u uit om een ​​duik te nemen in het verfrissende water! Het gebied met zijn talrijke wandel- en MTB-routes is ook enorm populair bij bergliefhebbers. Een manege en een fitnesscursus maken het zomeraanbod compleet. Dit fitnessparcours, bekend als “Forstmeile Sintwag” , is een 1.800 m lange trainingsroute, die is opgedeeld in een 1.000 m hardlooproute en 800 m route met fitnessapparatuur.

In de winter daarentegen is er de kleine Waldrast-lift in de gemeente en brengen de Reutten-kabelbanen u naar het skigebied Hahnenkamm. Trouwens: de wereldkampioen reuzenslalom 2007, Nicole Hosp, werd geboren in Ehenbichl!

Onze tip: Europa's grootste Romeinse en ridderspelen vinden elk jaar plaats in de Europese kasteelwereld Ehrenberg. Drie dagen lang worden bezoekers teruggevoerd naar de tijd van de Romeinen, ridders en edelen. Ook interessant voor kinderen en gezinnen!

Wilt u ook in Ehenbichl verblijven, er zijn slechts weinig accommodaties, u vindt ze hier.