google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Au schilderachtig dorp Voralberg
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Au schilderachtig dorp Voralberg

Het dorp Au, dat 800 meter boven de zeespiegel ligt, heeft ongeveer 1.700 inwoners. Vanuit Au presenteert de machtige Kanisfluh zich van zijn zachte, met gras begroeide kant. De wandel- en ski berg Diedamskopf is zeer dichtbij, gemakkelijk bereikbaar met de bus.

Cultuur & Evenementen

In de 17e en 18e eeuw vestigde de "Auer Barock Baumeisterschule" zich in het dorp. De leden bouwden beroemde barokke kerken en kloosters als St. Gallen (CH), Einsiedeln (CH), Salem (D), Birnau (D) en Weingarten (D). De parochiekerk van Au, zoals ze vandaag de dag te zien is, is ook het werk van de barokke bouwmeesters. Een bezoek aan de kerk is de moeite waard. Van tijd tot tijd zijn er ook orgelconcerten.

Activiteiten

Of het nu gaat om wandelen, mountainbike-, fiets- of racefietstochten: voor sportievelingen zijn er in Au talrijke paden. De fietsschool Bregenzerwald, gevestigd in Au, biedt de hele zomer lang begeleide fiets-, mountainbike- en e-biketochten, evenals cursussen.

Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen over het belang en de effectiviteit van kruiden in de "Nature Experience Holdamoos". Er worden gevarieerde programma's voor kinderen aangeboden - van boerderijbezoeken tot klimavonturen. In de winter ontmoeten mensen elkaar in het nabijgelegen skigebied op de Diedamskopf en genieten ze van het prachtige uitzicht. Er vinden regelmatig begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen plaats op de Bregenzerache.

Tips

Zonsopgangwandelingen op de Kanisfluh zijn een bijzondere ervaring. In de zomer vinden er regelmatig begeleide wandelingen plaats.

De bijzonderheden van de drielaagse alpenlandbouw kunnen op de Alpgang worden bewandeld.

De dorpstour  Bregenzerwald" door Au en het naburige dorp Schoppernau geeft inzicht in de Bregenzerwald-design cultuur. Discrete, roestkleurige pilaren vestigen de aandacht op de afzonderlijke stations.

De distilleerderij van Löwen produceert brandewijn van bergkruiden in het monumentale Gasthof Löwen. Er zijn ook het hele jaar door wekelijkse rondleidingen.

Wat te zien in Au.

Museum van barokke bouwmeesters in Au

Het verhaal van de buitengewone "Auer Zunft" brengt het nieuwe barokke bouwmeestermuseum tot leven. Het nieuwe museum in Au richt zich op de meesters van deze tijd en hun opmerkelijke prestaties.

Het nieuwe barokke bouwmeestermuseum in Au vestigt de aandacht op de oprichtingsgeschiedenis van het "Au-gilde" en het werk van de barokke bouwmeesters, maar zet ook de huidige ontwerpvaardigheden van de leden van het Au-ambachtsliedengilde in de etalage.

Daarnaast vertelt het barokke bouwmeestermuseum een ​​stukje lokale en regionale geschiedenis. Het ziet zichzelf als een bron van inspiratie, als een plek van ontmoeting en uitwisseling - zowel voor geïnteresseerde bezoekers als voor architecten, ambachtslieden en historici.

Tentoonstelling met vier vakgebieden

Wat was het "Auer Zunft"-recept voor succes? Hoe heeft het zo lang geduurd en welke impact had de bouwactiviteit op het leven in het dorp? Het barokke bouwmeestermuseum in Au geeft antwoord op deze vragen in vier tentoonstellingsonderdelen. Ze behandelen de onderwerpen “Planning, Onderwijs, Bouwen”, “Organiseren van het Gebouw”, “Mobiel en Netwerken” en “Gaan en Blijven”.

De Kurathus Au

Met de "Kurathus" heeft het barokke bouwmeestermuseum een ​​waardige plek gevonden. De oudste delen van het houten huis dateren uit de 16e eeuw. In de barokperiode was het de woning van de portretschilder Wendelin Moosbrugger. Later kwam het in het bezit van de kapelaan - zo werd de parochietak genoemd. Voortaan woonde hier de kapelaan (predikant) van de Auer wijk Rehmen.

Het huis staat de laatste tijd leeg. De renovatie begon pas in 2020. Het museum is gevestigd op de begane grond en de vereniging voor verpleegkundigen op de eerste verdieping. Op de zolder is er een klein appartement van de pastoor.

De renovatiewerken moesten voldoen aan de eisen van de Rijksdienst voor Monumentenzorg. Historisch waardevolle componenten zijn bewaard gebleven en geïntegreerd. Bedrijven die lid zijn van het huidige Auer-ambachtsgilde, voerden tal van ambachten uit en sloten zo de cirkel naar het historische "Auer-gilde".

Rond om de Lug

Vanuit Au leidt een goederenweg door het schaduwrijke bos omhoog naar de prachtig gelegen Godlachen- en Brendler Alpen en vervolgens naar de Säckelalpe. Boven de Säckelalpe bereikt u het hoogste punt van de tocht op de Lug-bergrug (1.767 m). Er zijn meer dan 1.100 hoogtemeters te overwinnen over een korte afstand, wat deze tocht uitdagend maakt. Aan de westkant van de bergkam leidt een goederenweg naar de Argenvorsäß, een typisch Bregenzerwald-bergweidedorp met meerdere hutten en een kapel. Over een goed aangelegd bospad boven de Argenschluchtkloof fietst u terug naar het centrum van Au.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Een tocht met veel hellingen van Au naar Damüls.

Deze tocht begint met een steile klim over de Argen Alpen naar de Vorderen Kriegbödenalpe. Via de Bödmenalpen bereik je Damüls. Over een bergweg (tot Walisgaden) en later over een alpen pad ga je omhoog naar de Ugaalpe (1800 m) met uitzicht op de markante Mittagspitze.

Een steile afdaling volgt om na een lichte stijging de Mittelargenalpe te bereiken. Vanaf hier leidt een alpen pad naar het Argenwald. U rijdt terug naar Au over de hoofdweg.

Skigebied Diedamskopf

In totaal 40 km pistes en pistes:

13 km blauwe pistes (gemakkelijk), 11 km rode pistes (gemiddeld), 9 km zwarte pistes (moeilijk), 7 km skiroutes

Het skigebied Diedamskopf maakt indruk met zijn unieke panorama. De berg is het hoogste punt van de KäseStrasse Bregenzerwald en heeft het hoogste bergstation (2060m) van het Bregenzerwald. Vanaf de zonneterrassen van de restaurants kijkt men uit over de prachtige bergen van de hele regio. De bergbanen Diedamskopf inspireren met hun aanbod voor sport- en natuurliefhebbers. Ook in de winter is de top van de Diedamskopf via een winterwandelpad vanaf het bergstation in enkele minuten te bereiken. Het Diedamspark strekt zich uit bij het bergstation. Snowboarders en freeskiërs van alle niveaus vinden geschikte rails, boxes en kickers op het terrein. Op de Skimovie-route bij de Breitenalpe kunt u uw eigen reuzenslalom-racevideo opnemen.

Accommodaties in Au vindt u via deze link.