google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Fulpmes Stubaital
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Fulpmes Stubaital


Fulpmes, nog steeds het centrum van de ijzer verwerkende industrie in het Stubaital, staat bekend als het ‘dorp van de smeden’. 

Aan de zonnige kant van het Stubaital ligt het vakantieoord Fulpmes. Hier eindigt ook de Stubaitalbahn-route, die sinds 1904 tussen Innsbruck en het dal loopt. Eeuwenlang werd in het gebied mijnbouw uitgevoerd om ijzer, goud en zilver te winnen. Dit leidde ertoe dat er veel smederijen werden gebouwd om de metalen ter plaatse te verwerken. De “STUBAI tool” is nog steeds zijn eigen merk, wereldwijd bekend.

In de zomer nodigen de Stubaier Alpen u uit voor talloze wandelingen en fietstochten. De Kreuzjochbahn vertrekt vanuit het dorp naar het wandelgebied Schlick 2000, waar verschillende themapaden te vinden zijn. Hier kunt u zeven grote boomhutten op de Stubaier Boomhutroute verkennen en u op de Schlick 2000-schijvenroute door een houten schijf door het dal laten begeleiden. Het korte panoramische pad leidt echter bergopwaarts, langs door kunstenaars uit Stubaier ontworpen zitplaatsen, naar het uitkijkplatform “StubaiBlick” op 2.160 m boven de zeespiegel.


In de winter begint de Kreuzjochbahn bij het skicentrum Schlick 2000, waar ook een rodelbaan en een langlaufloipe op grote hoogte te vinden zijn. Er zijn nog drie andere skigebieden in de buurt. Als u wilt ontspannen met een wandeling, hoeft u niet ver: een dorpsrondleiding voert u langs de prachtige barokke parochiekerk St. Vitus, het Kranerhaus op het kerkplein met zijn rijke raamdecoraties en het Fulpmes Smedenmuseum.

De wandeling leidt naar het mooiste uitzichtpunt van de Kalkkögel en het Stubaital

Bij Fulpmes in het Stubaital nemen we de Kreuzjoch-Bahn (Schlick 2000) naar het middenstation aan de Bruggeralm op 1.370 m boven zeeniveau. Vanaf hier volgen we pad nr. 114, de Panoramasee bosweg. Na 30 minuten bereiken we het kleine meer, waarvan het wateroppervlak de toppen van de Kalkkögel weerspiegelt. We gaan verder bergopwaarts op de Scheibenweg Schlick 2000, 15 minuten later bereiken we de Telfeser Schlickeralm op 1.660 m boven zeeniveau.

We blijven op pad nr. 116, dat ons begeleidt door het dal richting Zirmachalm. Op ongeveer 1.900 m boven zeeniveau draait hij linksaf en klimt de helling op naar de alm en verder naar de Sennjochhütte. Eenmaal daar, op 2.230 m boven de zeespiegel, opent het zicht zich van de Serles tot aan de Stubaier Gletsjer. Een pad leidt ons onder de Kreuzjoch door naar het bergstation van de kabelbaan. In slechts een paar minuten bereiken we het uitkijkplatform Stubaiblick, dat niet alleen uitzicht biedt op de Kalkkögeln, maar ook op de Karwendel en de Tuxer Alpen. De Kreuzjoch-kabelbaan brengt u vervolgens via het middenstation naar Fulpmes.

Pure adrenaline tussen de boomtoppen wordt wakker in het 1e avonturenpark van Tirol in Fulpmes

Avonturiers kunnen aan de slag op de proefposities in het eerste avonturenpark van Tirol en het grootste touwenpark van het bos. In het Hogetouwenpark Stubaier Wald werden vele obstakels wakker die in de zone van de tijdslimiet werden overwonnen

130 oefeningen op 13 verschillende parcoursen op een hoogte tot 18 m zorgen voor afwisseling - uiteraard in absolute veiligheid. Daarnaast is er een speciaal teampark bedoeld om teamspirit en teambuilding te trainen. Er is niet alleen veel te beleven in de lucht, er is ook veel op de grond, bijvoorbeeld interessante planten- en dierenpaden, een grote bosspeeltuin en de rustieke "Kraxl Hütte" met gastentuin, die regionale delicatessen biedt.

Ook is er een gezellige blokhut om iets te vieren en een romantische kampvuurplaats. Wilt u het hele gezin meenemen, dan kunt u kosten besparen met de gezinskaart. U hoeft via deze link alleen nog maar op zoek naar een leuke accommodatie.