google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Montafon Oostenrijk
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Montafon Oostenrijk

Montafon
Het Montafon is een romantische vallei aan de Zwitserse grens. Het Montafon is een minder bekende vakantieregio in het Oostenrijkse Vorarlberg. Het Montafon ligt op de Zwitserse grens en in het zuidelijke deel van Vorarlberg. Niet alleen de naam Montafon klinkt ongewoon en interessant en de regio zelf onderscheidt zich aangenaam van andere vakantiegebieden. Het Montafon kunt u de meeste maanden alleen vanuit het noordwesten bereiken, het ligt geïsoleerd in het midden van de bergen van de Rätikons, Verwall en Silvretta. De regio is reeds bewoond sinds de Bronstijd, vooral de bodemschatten, zoals zilver, ijzer en koper trokken inwoners naar de regio. Veel immigranten kwamen uit het naburige Zwitserland, Duitsland en ook Frankrijk. Niet alleen in de mijnbouw, maar ook in de landbouw vonden ze hun levensonderhoud. De weiden worden extensief gebruikt, het vee wordt al naar gelang het jaargetijde naar verschillende hoogtes gedreven. Zo worden de weiden optimal benut. De kaas die wordt geproduceerd is zowel onder kaasliefhebbers en toeristen geliefd. Het runderras Montafon, bruine runderen is nog steeds in beperkte mate aanwezig.
Vakantie in Montafon is een vakantie in de bergen. In de zomermaanden is de 39 km lange vallei een zeer populaire bestemming voor wandelaars. Hier krijgt iedereen waar voor zijn geld, zowel het gezin met jonge kinderen, die de natuur willen ontdekken, maar ook bergwandelaars die meerdaagse tochten willen maken. Kabelbanen zijn ook beschikbaar, om toeristen en wandelaars in het hooggebergte te brengen. Boven kunt een beetje wandelen, genieten van het uitzicht en vaak een stevige maaltijd nemen. Paardrijden, mountainbiken, deltavliegen, vissen en vliegvissen zijn populaire vakantie bestedingen. Naast een actieve vakantie, kunt u natuurlijk gewoon relaxen in één van de wellness hotels. Het ski seizoen vormt de belangrijkste activiteit in de bergen. Beginners trekken meestal naar de skigebieden van Gargellen, Kristberg en Grabs. Gevorderde skiërs verkiezen de Bielerhöhe. Naast skiën en snowboarden , zijn er ook drie Rodellbahnen, kunt u ook langlaufen curling en sleeën. In Montafon kunt u ook culinair aan uw trekken komen en in een berghut smaakt het natuurlijk nog beter.