Voralberg

Voralberg
Voralberg is gelegen in het uiterste westen van Oostenrijk, op de grens met Zuid Duitsland en het oostelijke deel van Zwitserland.Voralberg is de tweede kleinste staat in Oostenrijk. De belangrijkste toeristische bestemmingen zijn Arlberg en de Bodensee, deze zijn slechts 50 km van elkaar verwijderd. De Vorarlberger skigebieden zijn gemakkelijk bereikbaar voor buitenlandse bezoekers.
Zowel op het vliegveld Bodensee-Airport Friedrichshafen als op het vliegveld van Zürich staan bussen gereed, om u rechtstreeks naar het wintersportgebied te brengen.
Sommige Vorarlberger skigebieden zijn wereldberoemd, bijvoorbeeld: Vorarlberg en Montafon, andere zijn bekend bij insiders.
Er zijn twee belangrijke dingen, die buitenlandse wintersporters waarderen in Voralberg: Allereerst het prachtige uitzicht en de eindeloze bergtoppen. Ongeveer 3/4 deel van de totale oppervlakte van Voralberg bestaat uit bergen met toppen tot 3.000 meter hoog. Ieder skigebied werd uiterst zorgvuldig in het landschap geplaatst, dit draagt bij tot de landschappelijke schoonheid van Vorarlberg. Ten tweede: de vriendelijkheid van de Voralberger gastheren, hoge kwaliteit en comfort, eersteklas skipistes en sommige skiliften hebben zelfs stoelverwarming.