Stubaital paradijs voor wandelaars

Stubaital wandelen
Het Stubaital in Oostenrijk is een paradijs voor wandelaars en natuurvrienden.
Het Stubaital biedt tevens in de zomer vele activiteiten, die uw vakantie tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. Klimmers en bergwandelaars kunnen zich in het Stubaital echt uitleven. In Neustift bieden twee klimscholen, een breed scala aan dagtochten of meerdaagse tochten en deskundig advies voor ijsklimmers en bergbeklimmers. Een uitgebreid netwerk van wandel-en klimroutes is uitdagend genoeg, om ervaren klimmers tevreden te stellen, maar ook geschikt voor beginners. Voor zijn inspanningen zal de sportliefhebber worden beloond met een prachtig uitzicht op de weelderige weiden, bossen, watervallen en bergmeren. Degenen die niet genoeg kan krijgen van het wandelen, kan de 120km lange Stubaier High Trail proberen te overwinnen. De route die begint en eindigt in het centrum van Neustift, voert langs acht berghutten, waar u kunt overnachten.
Wandelaars die het nog hoger opzoeken, kunnen de uitdaging aangaan met de Stubaier gletsjer pad. Voorbij aan sneeuw en ijs gaat het op een veilge manier naar de hoogste skihut in Oostenrijk.
Heeft u nog energie over, kunt u een van de 109 bergtoppen van de Stubaier Alpen beklimmen. Mountainbikers hebben het Stubaital ook ontdekt. Het uitdagende terrein heeft een lengte van ongeveer 55 kilometer, maar kent ook gemakkelijker paden om ontspannen te fietsen.
Het Stubaital is echter niet alleen voor fietsers en wandelaars. Squash, paardrijden, zwemmen, sauna en tennis behoort ook tot de mogelijkheden. Jong en oud zullen genieten van de vlucht demonstraties in het roofvogelpark in Telfes. Andere excursie mogelijkheden zijn: een postkoets rit naar Axams of een uitstapje naar de indrukwekkende Grawawaterval. Gasten die gewoon in alle rust willen genieten van het prachtige Alpenlandschap in het Stubaital, kunnen met een nostalgische trein een tocht maken van Innsbruck naar Fulpmes. Tijdens uw vakantie in de herfst in het Stubaital, kunt u genieten van het grote feest gehouden medio september, ter ere van de terugkeer van de  runderen en schapen in het dorp.