Wandelen in Niederösterreich

Ghega spoorlijn
In Niederösterreich genieten de wandelaars van tal van wandelpaden, die door een afwisselend landschap leiden. De goed gemarkeerde wandelroutes en wandelarrangementen lokken steeds meer wandelaars naar het wandelparadijs Niederösterreich. De diversiteit van het natuurlijke landschap van Niederösterreich is verbonden door een dicht netwerk van wandelpaden. In totaal staan 10.000 tot 15.000 kilometers aan duidelijk aangegeven wandelpaden ter beschikking. Gele borden met zwarte letters en pictogrammen worden gebruikt voor een betere oriëntatie voor de wandelaars.
Heerlijk wandelen in het zuidelijke bosgebied. Het milde klimaat van de regio Waldviertel (bosgebied) speelt een belangrijke rol voor de perfecte ontspanning van lichaam, geest en ziel. Het wandelgebied in deze regio strekt zich uit van de Donau via de Ysper-Weitental tot het Weinsbergerwald. Kenmerkend voor het landschap zijn de diep ingesneden beekdalen en de bizarre granieten formaties.
De Ötscher is een 1893m hoog bergmassief in Niederösterreich. De Ötscher wordt samen met het natuurpark Ötscher-Tormäuer ook wel de Oostenrijkse Grand Canyon genoemd. Haar natuurlijke schoonheid en gevarieerde flora en fauna maken de berg en zijn omgeving tot een zeer populair wandelgebied. De Schneeberg de hoogste berg van de regio en de Rax bieden voor elke moeilijkheidsgraad een geschikte wandelroute. De klassieker onder de wandelpaden, is de route van Semmering naar Payerbach, die loopt langs de historische Ghega spoorlijn. Deze spoorlijn is overigens opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.