google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Wörthersee niet alleen populair bij rich en famous
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Wörthersee niet alleen populair bij rich en famous

Een vakantie naar de Wörthersee is populair bij de rijken en beroemdheden van Oostenrijk sinds de 19e eeuw, dankzij de verbluffende helderheid en kleur van het meer.
Omringd door bergen en heuvels, is het landschap aan het meer vrij moeilijk te verslaan - zo erg zelfs dat het lokaal bekend staat als de 'Oostenrijkse Rivièra'. Het heeft ook een vrij uniek mediterraan klimaat, wat vaak warme zomeravonden betekent - ideaal voor een rustige avondwandeling langs de kust. En het water kan behoorlijk warm worden, dus een duik in het meer is een echte aanrader.

Pörtschach schiereiland
Het schiereiland Pörtschach is de plek om te zien en gezien te worden. Luxe villa's liggen langs de kust, terwijl de sfeer traditioneel en ontspannen is. Velden is ondertussen het kosmopolitische centrum met een bruisend nachtleven.

Een verblijf aan de Wörthersee is een uitstekende uitvalsbasis om ook meer van de lokale regio te verkennen. De Italiaanse, Sloveense en Oostenrijkse grenzen komen allemaal in de buurt samen, dus u kunt gemakkelijk ten minste drie landen.

De Wörthersee is een prachtig meer met veelkleurige smaragdgroene en turquoise wateren - het is een van de helderste juwelen in de kroon van Karinthië. De meeste stranden aan de Wörthersee zijn privé en behoren meestal tot hotels , die aan het water zijn gelegen.

Strandbad Klagenfurt-strand is een prachtige plek om te bezoeken. Het heeft een groot grasveld om te zonnebaden, glijbanen, boten te huur, aanlegsteigers en veel zwemmogelijkheden. Het ligt in een schilderachtig berglandschap en is in de zomer een van de meest populaire plekken in de omgeving.

In het centrum van Klagenfurt worden regelmatig markten gehouden. Er staan ​​verschillende markten op het programma, van traditionele boerenmarkten tot lokale ambachtelijke beurzen - perfect voor koopjes als souvenir. Houd in de gaten op welke dagen deze markten worden gehouden.

De beste plek om te winkelen als u aan de Wörthersee verblijft, is de stad Klagenfurt. Het is ongeveer 25 minuten met de bus van Pörtschach naar het centrum van Klagenfurt, dat twee centrale winkelcentra heeft, met in totaal bijna 200 winkels. Shop bekende merken zoals H&M, Esprit, Levi's en Zara.

Wörthersee is een van de levendigere resorts aan het meer, in de zin dat er meer bars zijn om uit te kiezen voor een ontspannen slaapmutsje. Restaurant en bar Waterfront Jilly Beach is een populaire plek in Pörtschach.

De Wörthersee, en met name Pörtschach, heeft een scala aan smaken die u direct voor de deur kunt proberen. U kunt een lunch doorbrengen met mediterrane gerechten op een terras aan het meer, en een andere met traditionele Oostenrijkse recepten die van generatie op generatie zijn overgegaan. Restaurants aan het meer zijn er ook in overvloed, dus als u een geweldig uitzicht, lekker eten en een ontspannen sfeer wilt, heeft u voldoende keus.

Het meer is vrij groot, maar het is gemakkelijk genoeg om te voet het e.e.a. te verkennen. U kunt de paden langs het meer en de promenade naar verschillende andere dorpen volgen, of het binnenland in trekken om de omliggende dennenbossen en groene weiden te verkennen.

Er zijn stoombootboten tussen de verschillende steden aan de oever van het meer. U krijgt ook korting op sommige boottochten als u een Wörthersee-kaart koopt.