google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Söll Tirol onbeperkt wandelen
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Söll Tirol onbeperkt wandelen

Een vakantie in Söll brengt u naar een charmant dorp in een zonnig dal met heuvels en weilanden, tegen een spectaculair achtergrond van de Hohe Salve en de Wilder Kaiser.

Söll is een fantastische uitvalsbasis voor sightseeing en het proeven van de oude Oostenrijkse culturen van het Wilder Kaiser-gebergte. En met meer dan 700 km bewegwijzerde paden in de regio, raakt u niet uitgewandeld, van zachte wandelingen tot lastiger heuvel paden. Bovendien zijn de liften de hele zomer open, dus hoeft u geen grote wandelaar te zijn om die uitzichten te bereiken. Söll heeft een echte mix van wandelingen en trektochten, dus er is voor elk wat wils. Het gebied rond het dorp bestaat uit glooiende heuvels en uitgestrekte groene weiden, waar u dagen kunt wandelen en genieten van het landschap zonder in het zweet te werken.

Traditioneel Tirools
De met fresco's versierde huizen en de koepelkerk van Söll zijn typisch Tirools, net als de gezellige bars en cafés. Lokale tradities zijn nog steeds springlevend in het dorp, met festivals en optochten een betoverend onderdeel van het dagelijkse zomerleven. En er is genoeg avondstemming om van te genieten terwijl het dorp begint te bruisen van de Tiroolse folklore, van lokale festiviteiten tot openluchtconcerten met fanfarekorps.

Midden in het dorp ligt de Ahornsee. Het bereikt een diepte van 11 m en beslaat 10.000 m², wat vrij klein is in vergelijking met andere meren in het gebied. Het is een mooie plek om af te koelen in de zomerzon.

De Ahornsee ligt ingeklemd tussen de Wilder Kaiser-bergen en de Hohe Salve. Afgezien van het perfecte plaatje, kunt u er heerlijk zwemmen en is er een duikplank. In de winter dient het meer als sneeuwkanon reservoir voor Hochsöll.

Het meer heeft vier steigers, doucheruimtes, een speelruimte voor kinderen, een verfrissingskiosk en ligstoelen met parasols. Het is geweldig voor een relaxte dag aan het water, of u nu op bezoek bent met familie of vrienden, of gewoon op zoek bent naar een rustige duik na een wandeling.

Omdat Söll autovrij is, is het te voet rondscharrelen een geweldige manier om een ​​rustige avond door te brengen - etalages kijken, mensen kijken en wat avondvakantiefoto's maken.

Dompel uzelf onder in de traditionele Oostenrijkse cultuur tijdens de Tiroolse dorpsavond. Het vindt plaats op donderdagavond om 20.30 uur en biedt een leuke avond met jodelen, Tiroolse muziek en volksdansen.

Söll is trots op de lokale producten zoals: honing, kaas, melk en zelfs schnaps - die afkomstig zijn van de vele lokale boeren in de omgeving.

Als het gaat om uit eten gaan, vindt u alles, van kleine, informele eetgelegenheden tot gastronomische restaurants verspreid over het resort en zelfs een paar hutten in de bergen.