Ischgl perfecte combinatie wintersport en natuur in Tirol

 Ischgl 
Ischgl is een dorp gelegen in Tirol met zo'n 1500 inwoners op een hoogte van 1376 meter. Ischgl is geliefd bij echte wintersporters en gezinnen. Het skigebied Silvretta Arena is Tirol's grootste aaneengesloten skigebied en één van de meest populaire skigebieden van Europa. Het biedt 172 kilometer sneeuw zekere pistes met afdalingen voor alle niveaus op een hoogte tussen de 1400 meter en bijna 3000 meter boven de zeespiegel. Daaronder zelfs elf zwarte pistes, buckelpistes en hoge snelheid pistes.
Beginners zullen zich thuis voelen op de Idalp. Op de smokkelaars route bereikt u op uw ski's zelfs de Zwitserse belastingvrije zone Samnaun.
Het PlayStation® Vita Ischgl Snowpark is het grootste aaneengesloten freestyle park in de Alpen.
Half- en quarter pipes zijn hier bekende termen, waar u de elite van de free style wereld zult ontmoeten. Het park is verdeeld in gebieden voor professionals, gevorderden en beginners.
Ischgl is ook de hotspot in de Alpen voor de Après Ski. Berghutten, bars en discotheken zorgen voor de typische wintersportsfeer. Daarnaast zijn er diverse evenementen, waaronder concerten tijdens het begin en het einde van het seizoen, maar ook tijdens de Pasen. Het sneeuwsculptuur festival van 12-01 t/m 16-01-2015  is ook zeker een bezoekje waard.
Het culinaire aanbod in Ischgl is indrukwekkend, waaronder zelfs vier top restaurants. Is uw budget voor deze toprestaurants niet toereikend, geen probleem u heeft in Ischgl de keuze uit 45 restaurants.
Het Top of the Mountain concert zal op 29 november 2014 worden geopend met een optreden van James Blunt, entree gratis met een geldige ski pas. Een geldige ski pas kost u tijdens de concert dag slechts € 60,- en een tweedaagse ski pas kost € 88,- per persoon. Het nieuwe ski seizoen zal worden geopend op 27 november 2014. Het Top of the Mountain concert tijdens de Paasdagen zal worden gehouden op 5 april 2015 en op 2-5-2015 zal het seizoen worden afgesloten met het laatste concert in de reeks.