Kufstein Tirol op zijn best

Kufstein
Iedereen die reist naar Kufstein en omgeving, weet meestal precies wat hij of zij van de vakantie kan verwachten. Als u de oorspronkelijkheid en de natuur weet te waarderen, bent u in Tirol aan het juiste adres. Vooral de vakantieregio Kufstein heeft  toeristen en reizigers veel te bieden. Kufstein ligt precies op de grens van Beieren en is zowel een gemeente en een stad in Tirol. Kenmerkend voor Kufstein zijn de weelderige en gevarieerde landschappen en de nabijheid van de vele bergen. In de regio Kufstein wonen zo'n 45.000 inwoners met een stijgende tendens. Het dorp Kufstein is na vakkundig onderzoek waarschijnlijk het oudste bewoonde gebied in geheel Tirol. Zelfs in de tijd van de middeleeuwen en de oudheid gold Kufstein en omgeving als belangrijke knooppunt in oorlogstijden, maar ook voor religieuze zaken. Kufstein is tegenwoordig de tweede grootste stad van Tirol, met een grote economische waarde.
Bezienswaardigheden in Kufstein. Als u eenmaal in Kufstein bent mag een bezoek aan het symbool van de regio, de burcht van Kufstein niet ontbreken. De burcht van Kufstein diende veelal als gevangenis voor Kufstein en de omgeving. Als u naar de bergen wilt moet u naar het Filzalm meer in Hochbrixen. Een geliefde uniek bestemming voor het gehele gezin. Daarnaast nog de wilde keizer berg, bekend door film en TV. Deze berg biedt avontuur en plezier.
De regio Kufstein legt grote nadruk op traditie, maar wil ook de gast plezieren. Er vinden dan ook regelmatig aantrekkelijke evenementen plaats. Zomer operettes, Tiroler Beethoven dagen, Tiroler feestspelen en zelfs bloemencorso's. Daarnaast de traditionele ambachtelijke markten tijdens Pasen en Kerst. Het jaarlijkse middeleeuwse ridders festival in de vesting Kufstein kent grote populariteit.