Mayrhofen vakantie in Tirol

Mayrhofen is gelegen op 630m hoogte aan het eind van het Zillertal, ten oosten van de Ziller en daarmee in het hart van Tirol.  De plaats is het boegbeeld van het Oostenrijkse Alpen toerisme.
Sterke tradities en moderniteit, boerderijen en luxe hotels, Zillertal specialiteiten en internationale gerechten, plezier en actie of ontspannen in de ongerepte natuur in Mayrhofen vindt u het allemaal.

De imposante toppen van het Zillertal en de Tuxer Alpen zorgen voor een indrukwekkende natuur en een podium voor allerlei activiteiten voor iedereen. Vanuit de groene valleien kijkt u over de ruige rotswanden tot aan de gletsjers van het Zillertal en de Tuxer Alpen.
De vier dalen van het bovenste Zillertal: Stilluptal, Tuxertal, Zillergrund en Zemmgrund nodigen wandelaars uit om de omgeving te verkennen. In deze alpine gebieden vindt u niet alleen talloze wandelpaden en de Zillertaler bergbanen, maar meer recentelijk ook een Run & Walk Park.
Als u van hardlopen of Nordic Walking houdt vindt u hier acht routes, waaronder de beroemde Harakiri heuvel met een stijgingspercentage van 78% en daarmee één van de meest uitdagende veldlopen. Lekker ontspannen kunt u in het subtropische zwembad Mayrhofen, het bad zorgt voor gegarandeerde waterpret voor het hele gezin, met reuzenglijbanen, solarium en sauna.
Het overdekte bad is dagelijks geopend van 10:30 uur tot 21;00 uur. Het buitenbad is geopend van mei tot september.

In de winter staat natuurlijk alles in het teken van de wintersport. Het skigebied Ski Zillertal 3000 - Hintertuxer gletsjer  combineert de vijf skigebieden Hintertuxer gletsjer, Eggalm, Rastkogel, Penken Finkenberg en Penken Mayrhofen. Daaruit ontstond een skigebied met 198 km aan pistes en daarmee één van de grootste skigebieden in het Zillertal. Onder adrenaline fans is beroemd de eerder genoemde Harakiri heuvel, waar u over voldoende moed moed beschikken. Als u het heeft overleefd kunt u zich zelf belonen met een souvenir, want niet iedere wintersporter kan dit resultaat tonen.

Leuk voor het gehele gezin is een tochtje in het boemeltreintje door het dal, pure nostalgie en zonder stress. Vanuit Jenbach heeft u zelfs aansluiting op het normale spoorwegnet naar Innsbruck, Bregenz, Wenen en Salzburg. Een bezoek aan de roofvogelshow op de Ahorn berg op 2.000 meter boven de zeespiegel, waar de koningen van de lucht u laten genieten van hun spectaculaire luchtacrobatiek en dat in het prachtige landschap van de Zillertaler Alpen is ook zeker de moeite waard.