Alpbach het mooiste dorp van Oostenrijk

Alpbach is gelegen in het Alpbachtal (Tirol) en een veel bezochte gemeente, die inmiddels internationale bekendheid heeft verworven.

Het jaarlijkse Europese Forum Alpbach bestaat sinds 1945 en trekt elk jaar internationale grootheden, wetenschappers en politici. Het dorp heeft daardoor de bijnaam, "het dorp van denkers"gekregen.
In 1983 heeft het bergdorp vanwege de homogene architectonische stijl en de bloemversieringen, de titel het mooiste dorp van Oostenrijk gewonnen en in 1993 volgde nog de titel het mooiste bloemendorp van Europa.

Alpbach is nog steeds een zeer idyllische plek. In de zomer met talrijke aanbiedingen voor fietsers, wandelaars en paragliders en in de winter komen al uw dromen uit op alle pistes van het "Skijuwel Alpbachtal Wildschönau".
Het prachtige panorama van de Kitzbüheler Alpen, de charmante verschijning van de plaats, evenals een goede luchtkwaliteit en de verscheidenheid aan sportieve uitgaansgelegenheden maken Alpbach terecht een zeer populaire plek, of het nu is voor een dagje uit of een langere vakantie.

Skiën in Alpbach: Tirol trekt met gevarieerd winterpret. Alpbach is gelegen in een van de meest gevarieerde wintersport gebieden van Oostenrijk en daarmee een paradijs voor wintersporters.
Een droom voor skiërs en snowboarders is het Alpbachtal en het mooiste dorp van het land. Lange pistes bieden professionals en beginners voldoende vertier.
Populair is ook het langlaufen, dat natuurliefhebbers een unieke gelegenheid biedt om vanuit de loipes de regio rond Reith en Alpbach te verkennen.
Tal van andere recreatieve mogelijkheden beloven het hele jaar door een afwisselende vakantie.

Zomer in Alpbachtal in het mooiste dorp van Oostenrijk.
Een vakantie met het gezin in Alpbach betekent wandelen in de frisse lucht en veel plezier en afwisseling. Een vakantie in Tirol en bovendien in het mooiste dorp van Oostenrijk zal ervoor zorgen dat de zomervakantie een unieke en onvergetelijke ervaring wordt:  sappige weiden, heldere lucht en de schilderachtige bergen van Alpbach bieden unieke indrukken tijdens een vakantie met het hele gezin.