google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Frauental bloemenmarkt Steiermark
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Frauental bloemenmarkt Steiermark

Als de mooiste bloemenmarkt is het marktstadje Frauental populair bij bloemenliefhebbers. Een geheime tip is de banketbakkerij Leitner, die verleidt met zoete verleidingen. Met veel vrijetijdsactiviteiten is de vakantie voor de gast zeer afwisselend.

Met bijna 3000 inwoners is Frauental an der Laßnitz een van de mooiste plekjes van Schilcherland. De uitstekende lokale gastronomie, zoals de Leitner-banketbakkerij, de Frauentalerhof en de Sorgerhof, maar ook de gunstige ligging aan de voet van de Koralm kenmerken het prachtige marktstadje in het hart van West-Stiermarken.

Een juweel van de plaats is het Aqua Fun buitenzwembad, dat jaarlijks vele bezoekers uit de omgeving trekt. Een andere attractie, vooral voor kinderen en jongeren, is zeker de bioscoop Diwald. Hoogtepunten zijn ook de jaarlijkse evenementen zoals de herfstkleurenloop of de Stiermarkse wijnlandfietstocht, die ook door het dorp leidt.

Breng een bezoek aan de geboorteplaats van componist Robert Fuchs en ontdek ook historische schatten zoals kasteel Frauenthal. En sportliefhebbers komen aan hun trekken in de manege, golfclub en sportclub Frauental.

De rooms-katholieke parochiekerk van Frauental an der Laßnitz staat in de marktstad Frauental an der Laßnitz in het district Deutschlandsberg in Stiermarken. De parochiekerk, gewijd aan het moederschap van Maria (met de plechtigheid op 1 januari), behoorde tot eind augustus 2018 toe aan het toen ontbonden decanaat Deutschlandsberg van het bisdom Graz-Seckau, het pastorale zorggebied van Zuidwest-Stiermarken. De kerk staat onder monumentenzorg.

Voordat het in 1958 werd opgericht, was het grondgebied van de Frauental-parochie verdeeld tussen de parochies Groß St. Florian en Deutschlandsberg. Toen de bevolking in Frauental na de Tweede Wereldoorlog toenam, was er ook behoefte om de pastorale zorg voor dit gebied te heroverwegen. Ludwig Glanz, pastoor van Groß St. Florian, kreeg de opdracht om zijn eigen pastorie in Frauental op te richten en de bouw van een kerk te initiëren.

Na de voltooiing van het kerkgebouw, de aankoop van een apart huis, dat na aanpassingen als pastorie kon worden gebruikt, en de aanleg van een begraafplaats, stond niets meer in de weg om dominee te worden. Met ingang van 1 juli 1958, bisschop Dr. Josef Schoiswohl stichtte een nieuwe parochie in de kerk van de Moeder Gods Maria in Frauental, die het volgende gebied omvat: Zeierling, enkele huizen in Krottendorf, Vochera, Laßnitz, Oberbergla, Schamberg, delen van Gersdorf en Niedergams, Freidorf, enkele huizen in Laßnitz, Wildbachberg, Unterlaufenegg en Bösenbach.

In 2009 werd de parochiekerk Frauental opgenomen in de parochievereniging Deutschlandsberg.