Linz cultuur stad in Oostenrijk

Linz is de hoofdstad van Opper-Oostenrijk en een stad van contrasten. Aan de ene kant raakt u ongetwijfeld onder de indruk van de moderne architectuur, maar aan de andere kant zult u niet kunnen ontsnappen aan de heel bijzondere historische sfeer.

Linz was in het jaar 2009, de culturele hoofdstad van Europa en inderdaad Linz biedt haar bezoekers cultuur in al haar facetten. Het kunstmuseum Lentos, het kunst Electronica Center en de Voestalpine staal wereld symboliseren het moderne bijna futuristische Linz. Een prachtig contrast vormen, het centrale plein met zijn liefdevol gerestaureerde herenhuizen en de Linzer Landstrasse. De prachtige straat en het oude plein in het centrum maken onderdeeel uit van het historische Linz en zijn ideaal om te winkelen en te wandelen.

Linz wordt ook wel de groene stad van Oostenrijk genoemd en dat niet zonder goede redenen. Bezienswaardig  is bijvoorbeeld de prachtige botanische tuin met ongeveer 10.000 verschillende planten en bloemen uit de hele wereld.  Bijzonder mooi zijn de cactussen en orchideeën collecties uit de hele wereld. Het stadspark is een zeer goede plek als het gaat om een ​​ontspannende wandeling. In de zomer, wanneer de rozen bloeien verandert het park in een geurende zee van bloemen.

Het Linzr kasteel en de Nieuwe Dom zijn de twee symbolen van de stad. De neogotische kathedraal werd gebouwd gebouwd tussen 1862 en 1924 en biedt onderdak aan 20.000 gelovigen. Prachtig zijn de gebrandschilderde ramen. Vanaf de toren heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. In het kasteel bevindt zich het natuurkunde museum, dat niet alleen natuurliefhebbers zal verrukken. 
De zuidelijke vleugel van het kasteel brandde in 1800 volledig af. Het nieuwe gebouw herbergt het techniekmuseum en ook het kunstmuseum heeft er onderdak gevonden.