Nauders skiën en motorrijden in Tirol

Nauders Tirol, vindt u in de drielandenhoek Italië - Oostenrijk - Zwitserland. Nauders ligt op een zonnig plateau tussen de Finstermünzpas en de Reschenpas en kan terugblikken op een lange geschiedenis. Al in de bronstijd werd de Reschenpas overgestoken en bouwde men de eerste nederzetting in Nauders. De naam zelf heeft een Romeinse oorsprong, het wapenschild toont twee vissen. Afgeleid werden de vissen van Kuno Ritter uit Nauders (13de eeuw) en Konrad Vischer (16de eeuw), die beide een vis in hun wapen hadden.

Nauders kent vele winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het oude centrum zorgt voor een romantische sfeer en staat onder monumentenzorg. 

Op deze unieke locatie moet u echter onvermijdelijk denken aan hoge pieken en u heeft gelijk. Een van de meest bekende wandelingen leidt u naar de drielanden grenssteen, iets onder de Piz Lad een 2808 meter hoge berg, hier overlappen de landsgrenzen. De lijst is echter nog veel langer: de Nauderer hoogteweg, de Teifer zomerweg, of een wandeling naar de verlaten Kompatsch boerderij, zijn slechts een kleine selectie van de wandel mogelijkheden.
Voor mountainbikers zijn vele routes beschikbaar met een totale lengte van 600 km.
De vele bochten in het Passland in Tirol laten het hart van iedere motorrijder sneller laten kloppen.
Tijdens dagtochten naar Zwitserland en Zuid-Tirol / Italië kunt u veel van het prachtige landschap zien.

Voor een geslaagde wintersportvakantie zal het u in Nauders aan niets ontbreken.
Juist in de winter is het een voordeel dat hier meerdere landen samenkomen. Het skigebied Bergkastel in Nauders leidt tot 2.850 meter hoogte, waar u in het bergrestaurant een uniek panoramo wordt geboden. Samen met de skigebieden Schöneben en Haideralm op het Zuid-Tiroolse grondgebied zorgt het voor 120 km puur plezier op de pistes in het skiparadijs Reschenpas.
Uw kinderen zullen plezier beleven in het Nauderix Kinderland, direct achter het bergrestaurant Bergkastel, er is ook kinderopvang aanwezig.
Sneeuw is gegarandeert op alle 120 km pistes dankzij de bevoorrechte hoogte van 1.400 - 2.850 meter en de alom aanwezige sneeuwkanonnen, uiterst veilig liften, 46 afdalingen in alle moeilijkheidsgraden, drie volledig besneeuwde afdalingen, een snowboarder snowpark en het eerder genoemde Nauderix Kinderland bieden jong en oud het ultieme wintersport gevoel.
Nog een tip, naast de Finstermünzpas en de Reschenpas bieden ook de Stelvio (2.780 meter), de Kaunertal gletsjer (2.600 meter), de Timmelsjoch (2.500 meter), de Umbrailpas (2.600 m boven de zeespiegel) en de Silvrettapas veel rijplezier en unieke excursie mogelijkheden.