Bad Häring kuuroord in Tirol

Het voormalige kuuroord Bad Häring ligt tussen Kufstein en Wörgl, op een zonnig plateau op zo'n 650 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Pölven.

Omgeven door bossen, weiden en bergen is Bad Häring een ideaal vakantieoord. Bad Häring is het eerste kuuroord van Oostenrijk.
De gekruiste hamers als een teken van de mijnwerkers vindt u nog steeds in de stad Bad Haring, zelfs na het einde van de 250 jaar lange traditie van de mijnbouw. Kolenwinning en de eerste Portland cement productie van Oostenrijk-Hongarije bracht, technologie en welvaart in het boerendorp.
Het mijnbouw museum is gevestigd in het Café Linde.
Bezienswaardig is ook de laatgotische parochiekerk

De in 1951 gevonden zwavelbron heeft  in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van Bad Häring als kuuroord. In plaats van het vorige badhuis, vindt u nu in Bad Häring een van de meest moderne kuuroorden in Oostenrijk. Het kuuroord is gespecialiseerd in aandoeningen aan het bewegingsstelsel. Het biedt plaats aan 400 gasten en patiënten en heeft natuurlijk een uitstekend aanbod van diverse behandelingen, twee overdekte zwembaden en een buitenbad,  een massage-afdeling met 22 behandelkamers.

De sportieve mogelijkheden in het warme seizoen zijn legio. Er zijn vijf officiële wandelroutes, met een totale lengte van 45 km. Een tenniscentrum, een buitenzwembad met drie glijbanen, vele kilometers fiets- en wandelpaden, in een heuvelachtig landschap. Het Haslacher Moor ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum. U kunt er vele planten bewonderen, waaronder de vleesetende zonnedauw. In Bad Häring vindt u ook nog een 2,5 hectare groot wildpark.

In de winter gaat het naar de nabijgelegen Wilder Kaiser - Brixental met zijn 280 km aan pistes. Een gratis skibus brengt u er heen!  In Bad Häring bevindt zich nog een oefenlift, een ijsbaan en 25 km langlaufloipes en 20 km winter wandelpaden.