Sölden in het Ötztal wintersport in Tirol

Het vooral bekend bij wintersport vrienden bekende en populaire gemeente Sölden in het Ötztal ligt op een hoogte van 1368 m. Tot het derde grootste toeristische regio in Oostenrijk behoren de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer.

39 kabelbanen en 146 kilometer pistes zorgen bij ski fans voor pure winterpret. De goed ontworpen langlauf loipes, rodelbaan en de nieuwe ijsbaan zijn erg populair bij bezoekers van Sölden. Met de meest moderne kabelbanen kunt u de big three (Big 3) bereiken. Dit zijn de 3 drieduizend meter toppen van Gaislachkogel, Schwarze Schneid en Tiefenbachkogel.

Het hoogtepunt van het begin van het winterseizoen is de jaarlijks gehouden World Cup ski opening in Sölden. Grote evenementen en een bruisende après-ski, u hoeft zich geen moment te vervelen in Sölden in het Ötztal. Naast alle ski mogelijkheden biedt Sölden uiteraard tal van entertainment opties zoals rodelen, langlaufen, de vrijetijdsarena en de accommodaties variërend van particuliere kamers tot exclusieve  wellness hotels.

In de zomer biedt Sölden in het Ötztal, wandelaars een scala aan interessante excursies met of zonder gids. Sölden is ook geliefd bij klimmers. Mountainbikers kunnen zich verheugen op 400 km bewegwijzerde paden, van eenvoudige routes tot extreme stijgingen en afdalingen voor de geoefende sporter.

Obergurgl is gelegen aan het einde van de Gurgel vallei en maakt deel uit van de gemeente Sölden. Het hoogst gelegen kerkdorp van Oostenrijk ligt op een hoogte van ongeveer 1930 meter en is bekend bij wintersporters. De wandelgebieden rond Obergurgl en in de buurt van Timmelsjoch trekken eveneens veel bezoekers. 

Hochgurgl bevindt zich op 2150 meter boven de zeespiegel, het gelijknamige vijfsterrenhotel  Hochgurgl vindt u hier op de weg naar de Timmelsjoch. Het skigebied van Hochgurgl wordt door een kabelbaan verbonden met Obergurgl.