Achenkirch Tirol vakantie in een prachtige omgeving

Als u uw vakantie wilt doorbrengen in een prachtige omgeving met een ongerepte natuur, dan vindt u in Achenkirch in de Tirol wat u zoekt. Het dorp gelegen aan de Achensee is in de zomer een even aantrekkelijke bestemming als in de winter.

Achenkirch ligt op 930 meter boven de zeespiegel tussen de bergen van de Tiroler Alpen, niet ver van de Duitse grens. Strikt genomen bestaat Achenkirch uit verschillende kleine bergdorpjes zoals Achental en Achenwald.  Achenkirch heeft als een vakantieplaats een lange geschiedenis.  Zelfs de  lokale Oostenrijkse dichter Peter Rosegger bracht zijn vrije tijd daar, evenals de schrijver Ludwig Ganghofer graag door.

Voor de sportievelingen.
Achenkirch is een paradijs voor degenen die actief wil zijn tijdens de vakantie.  Er zijn twee golfbanen, tennis- en squashbanen, evenals vele mooie wandelpaden rond de plaats en de Achensee.  Op het meer kan worden gezeild en er bestaat  ook de mogelijkheid om te surfen. Nordic Walkers kunnen gebruik maken van diverse paden, dat geldt trouwens ook voor ruiters.
De Achensee heeft een aangename temperatuur en het water in het zwemgedeelte komt uit een bergbron en is dus altijd fris en zeer schoon.

Achenkirch in de winter.
Zoals dat hoort bij een vakantieoord in de Tiroler Alpen, biedt ook Achenkirch veel wintersportmogelijkheden. 60 km lang de best geprepareerde loipes voor cross-country skiërs en de pistes voor alpine skiërs. 
Wandelen door het winterse bos, rijden op een arrenslee, sneeuwschoenwandelen en rodelen zijn leuke alternatieven voor de niet skiërs. Achenkirch is daarom ook voor families een zeer aantrekkelijke bestemming voor uw wintervakantie.