google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Steeg vakantieoord aan de voet van de Arlberg
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Steeg vakantieoord aan de voet van de Arlberg

Steeg is de laatste gemeente in het Lechtal aan de voet van de Arlberg. Steeg ligt aan de bovenkant van de Lechtal en is het laatste dorp voor de staatsgrens met Vorarlberg. De gemeenschap ligt op ongeveer 1100 m en bestaat uit verschillende gehuchten. De belangrijkste zijn Gehren, Lechleiten, Hinterellenbogen, Ebene, Hägerau en Walchen.

In het oosten grenst Steeg aan Holzgau, in het westen aan de gemeente Warth in Vorarlberg en in het zuiden aan Kaisers. De huisberg is de Pimig (2.406 m), die ook direct vanuit Steeg via de Hinter-Pischen-Alpe te beklimmen is.

Een paar herbergen en hotels hebben zich in de gemeenschap gevestigd. In het centrum van het dorp is er een kaasmakerij die de melk uit de bovenste Lechtal en de omliggende alpenweiden verwerkt.

De gemeenschap heeft ook een openbaar binnenzwembad en is het startpunt voor het Lechtal-fietspad. In de zomermaanden kunt u gratis gebruikmaken van de Kneipp-faciliteit bij de Hägerau-waterval en de klimtuin in Lechleiten.

Als u zich wilt laten verwennen met wellness aanbiedingen, dan is het overdekte avonturenbad "Aqua Nova" de plek voor u. Geniet van onze verscheidenheid aan kruiden met onze gediplomeerde kruidkundigen of bezoek de kruidenwereld "Lechmed" in Hägerau.

We raden een wandeling aan in het prachtige Bockbachtal, rijk aan bloemen en kruiden, via Birchetsgump naar de drie snackstations Postalm, Voderbockbachalm en Gams Vroni.

Geniet na een lange dag wandelen van een verfrissing in onze natuurlijke Kneipp-inrichting bij de waterval, die direct aan de Lech en aan de langeafstandswandelweg Lechweg ligt.

In de winter is er een rodelbaan aan de voet van de Pimigspitze. Tussen half en eind september vindt de jaarlijkse Almabtrieb plaats met een parade en feesttent.

In de winter genieten langlaufers van de perfect geprepareerde loipes en hebben alpine skiërs een ruime keuze tussen enkele kleine familieskigebieden in het Lechtal en het topskigebied aan de voet van de Arlberg.

De bus transfer brengt je snel en gemakkelijk naar de skigebieden om te skiën en snowboarden.

Sneeuwschoen- en fakkelwandelingen, maar ook rodel- en schaatsavonden ronden uw wintervakantie af.

Steeg is ook het startpunt voor wandelingen in het Bockbachtal en Krabachtal. De Alpine Club-hutten in de omgeving zijn de Edelweishütte en het Kaiserjochhaus, beide bereikbaar via Kaisers. De Stuttgarter Hütte is te bereiken via het Krabachtal, de Mindelheimer Hütte en de Rappenseehütte zijn te bereiken via het Hochalptal of vanuit Lechleiten.

Bij Steeg hoort ook het kleine gehucht Hägerau, en vooral de barokkekerk, gebouwd in 1729 en gerenoveerd in 1988, is de moeite waard. De stadjes Lechleiten en Gehren, die ook bij Steeg horen, liggen in de directe omgeving van het grote skigebied Warth.

Het juweeltje aan het einde van de Lechtal is goed voor uw gezondheid en verfrist geest en ziel.

Accommodaties in Steeg vindt u via deze link.