google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Ehrwald wintersport dorp in Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Ehrwald wintersport dorp in Tirol

De gemeente Ehrwald wordt vaak graag samen genoemd met de regio Garmisch-Partenkirchen, maar het ligt op Oostenrijkse bodem. 

Ehrwald behoort tot het district Reutte aan de voet van het Wettersteingebirge, dat tussen Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald, Seefeld en Ehrwald ligt.

De Wetterstein-bergen liggen gedeeltelijk in Beieren en gedeeltelijk in Tirol. Evenzo telt de Zugspitze tot de Wetterstein-bergen en is de hoogste berg in Duitsland. Ze bieden de beste omstandigheden voor alle toeristen en toeristen die fervent klimmers, wandelaars of skiërs zijn.

Misschien is de naam Ehrwald afkomstig van de vertaling uit de Oud-Duitse taal voor "oud bos" = eriro of erro bos. Maar het is ook mogelijk dat een ertsafzetting in de regio mogelijk is. Al in 1274 werd Ehrwald in documenten vermeld. Mijnbouw zorgde ervoor dat mensen zich hier vestigden. Niet alleen vanwege de landschappelijke schoonheid, maar vooral vanwege de nabijheid van de belangrijkste verkeersroute over de Fernpass, kwamen toeristen al vroeg naar de stad en de regio. Hierdoor konden Ehrwald en Lermoos zich ontwikkelen tot twee vakantieresorts in de regio Zugspitze. Twee andere ski- en wandelgebieden zijn direct toegankelijk vanuit het dorpscentrum met de Wetterstein-kabelbanen, evenals het skigebied Ehrwalder Alm.

Ehrwald beslaat als grootste dorp van de Zugspitz Arena een groot deel van de bijna platte vallei tussen de verschillende skigebieden. De Zugspitze rijst aan de rand van het dorp omhoog. Zo hoog dat je helemaal in Lermoos moet gaan staan om Ehrwald én de Zugspitze samen op een foto te krijgen. Ehrwald is geen ongezellig dorp, maar het heeft zeker geen kern met bruisende après-ski. Rustig vakantie vieren is hier het devies.

Uitgestrekt dorp
Vanuit het centrum is het nog een aardig eindje naar de dalstations van de Ehrwalder Alm, de Zugspitzbahn (vlakbij de camping!) en de Sonnenlifte. Gelukkig zijn er grote parkeerplaatsen en rijden er skibussen. Als er voldoende sneeuw ligt op 1000 m kun je van de Sonnenlifte naar de Zugspitzbahn skiën. Alle reden om goed op de dorpsplattegrond te kijken bij het boeken.

Tot de speciale attracties behoren het natuurreservaat Ehrwalder Becken. In dit bassin ligt een gedeeltelijk droge heide, die het Lermooser-mos wordt genoemd.