Pertisau populaire wintersportplaats in Tirol

Het wintersportresort Pertisau gelegen het in het Oostenrijkse Tirol, vormt samen met het dorp Maurach het wintersportcentrum aan de Achensee.

Het beschermde gebied Karwendel grenst direct aan Pertisau, verder wordt de plaats sterk beïnvloed door de in het oosten gelegen rifkalkstenen, evenals de valleien en weilanden. De meest bekende gebieden zijn de Gernalm, het Falzthumtal, het Gerntal met de Pletzachalm, evenals de Gramaialm.

Voor wintersportliefhebbers zijn zeker de toppen van de bergen Dristenkopf, Rappenspitze, Lamsenspitze en de Sonnjoch interessant.

Pertisau is sinds de 19e eeuw een bedevaartsoord voor zowel zomer- als wintertoeristen. Sneeuwwandelen is vooral voor beginners in Pertisau, een goed idee. De hellingen stijgen zeer langzaam en zijn in het onderste deel geasfalteerd. U kunt er prima langlaufen en de loipes zijn in de winter van uitstekende kwaliteit. Klimsporters krijgen ook waar voor hun geld.
De Zwölferkopf met zijn 1084 m is bereikbaar met de kabelbaan. Daar vindt u het beroemdste winter skigebied van Pertisau, evenals de beroemde rodelbaan.

Pertisau staat bekend om zijn moderne faciliteiten en gastvrijheid. De beroemde Achensee, het grootste meer in Tirol, biedt unieke gezichten voor de gast. Een wintervakantie op de Zwölferkopf is met name geschikt voor gezinnen, aangezien alle moeilijkheidsgraden worden aangeboden.