google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Heiterwang idyllisch vakantieoord
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Heiterwang idyllisch vakantieoord

Het vakantieoord Heiterwang is idyllisch gelegen aan de Heiterwangsee in de Tiroler Zugspitz Arena. Heiterwang ligt ten zuiden van Reutte aan de weg naar de Reschenpass en de Fernpass, wat betekent dat de plaats al heel vroeg een goederenoverslagpunt, paardenruil en postkantoor werd.

De plaatsnaam komt van de term "Ayterwanch", wat zoiets betekent als brandnetelweide. Dit wordt ook aangegeven door de gouden brandnetel in het stadswapen, terwijl de golven en vissen in het wapen het Heiterwangsee symboliseren.

De Heiterwanger See is via een kanaal verbonden met de Plansee, wat resulteert in een wateroppervlak van 8 km lang. Het meer was in vroegere tijden vooral populair vanwege de overvloed aan vis - aartshertog Siegmund en keizer Maximiliaan werden vaak naar het kleine dorp getrokken. Tegenwoordig staat het Heiterwangmeer bekend om zijn activiteiten, want hier kun je roeien, surfen, zwemmen, duiken en vissen.

Er is ook een 6 km lange hardlooproute, een 21 km lange Nordic Walking-route en het veennatuurpad rond het meer.

De huisberg van Heiterwang, de 2.341 m hoge Thaneller, is daarentegen een populaire wandelbestemming van de lente tot de herfst.

Door zijn ligging is Heiterwang ook de toegangspoort tot de beroemde Tiroler Zugspitz Arena, gedomineerd door de bijna 3.000 m hoge Zugspitze. De Tiroler Zugspitz Arena, een populair wandelgebied in de zomer, wordt in de winter een echte skicarrousel met 142 km aan pistes. Moderne liften brengen je veilig naar de piste en de gezellige skihutten nodigen je uit voor een pauze in de winterzon. Direct bij het dorp is er echter een kleine oefenlift, de Karlift, waar verschillende verenigingen graag hun skiwedstrijden houden.

Een meer dan 100 km lang netwerk van paden loopt door de regio. Een rodelbaan en een natuurijsbaan met curlingbaan zorgen voor nog meer afwisseling in de wintermaanden ...

Onze tip: de Heiterwang Lake Run wordt elk jaar in de herfst gehouden, een indrukwekkende sportervaring voor een niet minder indrukwekkend decor!

Accommodaties in en nabij Heiterwang.