google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Vakantie in het natuurpark Karwendel
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Vakantie in het natuurpark Karwendel

Het Karwendel natuurpark is het oudste beschermde gebied in Tirol en werd in 1928 bij decreet gesticht. Als Alpenpark Karwendel is het echter lang niet zo oud als de regio zelf, omdat de eerste mensen zich ongeveer 3000 jaar geleden in de Karwendel vestigden.

Het Scharnitz-gebied was de eerste nederzetting, de weg over het Seefeld-plateau werd al door de Romeinen gebruikt. Door de invloed van de mensen is het landschap veranderd. Ze waren niet alleen jagers en verzamelaars, ze ontgonnen ook natuurlijke hulpbronnen, bevorderden zoutafzettingen en gebruikten weiden voor de veehouderij.

Zoals zo vaak in bergachtige gebieden, kunnen mensen niet altijd leven van deze activiteiten. Toerisme speelt daarom ook een belangrijke rol in het Karwendel natuurpark. De schoonheid van het landschap is slechts één reden waarom vakantiegangers elk jaar naar de regio reizen.

De vele recreatieve activiteiten en sportfaciliteiten zijn hier een reden voor. Was het tot jaren geleden noch bergbeklimmen of skiën, dat bergachtige gebieden van bezoekers voorzag, tegenwoordig is het ook mountainbiken.

Omdat het Karwendel natuurpark een beschermd gebied is, verloopt alles soepel. De naam heeft het park trouwens veel eerder gekregen. In de bovenste Isar-vallei rond Scharnitz, in de Au, was ooit een Duitser genaamd Kérwentil, wat speer betekent, een boerderij en gaf de regio dus de naam Kerwedelau.  De definitieve naam Karwéndel kwam echter alleen door de accentverschuiving door de Germaanse tripartiete wet. In 1974 gebruikten de twee Tiroolse boeren Peter Anich en Blasius Hueber de naam officieel voor het in kaart brengen van de regio voor het eerst.


Hutten en alpenweiden verspreid over het Karwendel natuurpark, voorzien toeristen van maaltijden en onderdak. Kamperen is verboden in het park, tenzij een aangewezen camping wordt gebruikt.  Ondertussen kunnen, naast herbergen ook hutten ter overnachting worden geboekt.  Voor bezoekers die met een camper aankomen, zijn er ook nachtparkeerplaatsen beschikbaar naast campings. Het grootste aanbod, diverse accommodaties vindt u hier.