google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Außervillgraten prima bestemming in Oost-Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Außervillgraten prima bestemming in Oost-Tirol


De zomer in  Außervillgraten. 

In het agrarische bergsportdorp Außervillgraten en het aangrenzende Winkeltal kunt u volop genieten van een ontspannende vakantie dicht bij de natuur. De lokale dichter Franz Josef Kofler, beschreef de rustieke alpen hutten ooit als het mooiste landgoed van de Villgrater, die, gelegen in geurige weilanden, ontspanning en vertraging hoog boven de vallei garanderen.

Deze unieke ensembles van rustieke hutten, omgeven door een dromerig berglandschap, worden begrijpelijkerwijs beschouwd als begeerde vakantieverblijven. Veel van de gevarieerde wandelpaden leiden ook over weelderige alpenweiden langs deze hutten.

Außervillgraten is ook het startpunt van de langeafstandswandelroute "Herzass" -Villgratental. Op deze 70 kilometer lange route wandel je langs de 50 imposante toppen die de twee bergdorpjes Innervillgraten en Außervillgraten in hartvorm omringen. Daardoor kunnen unieke impressies van de Villgratental en zijn bijzondere eigenschappen worden verzameld.

Voor gezinnen is een uitstapje naar de Thurntaler bijzonder de moeite waard, waar onder andere met de drie meren in korte tijd prachtige excursiebestemmingen kunnen worden bewandeld. De Wurzerhof in het nabijgelegen Winkeltal is ook een bestemming die de moeite waard is. Een korenmolen, een oude houtzagerij, een smederij en een kapel kunnen worden verkend in de werkende boerderij en het museum. Het geheel valt onder monumentenzorg.

Daarnaast is er midden in het idyllische landschap van het Winkeltal in Außervillgraten een nieuwe Kneipp-voorziening gebouwd. In de zomer kunt u natuurlijk ook met de mountainbike of e-bike de natuur in en rond Außervillgraten verkennen.

Het toerisme in de vallei is gericht op duurzaamheid, grote hotels en massatoerisme zijn hier schaars. De focus ligt eerder op het dicht bij de gast zijn in beheersbare maar huiselijke accommodaties. Dit is een van de redenen waarom het Villgratental deel uitmaakt van de 20 Oostenrijkse "bergsportdorpen" die zich inzetten voor duurzaam toerisme dicht bij de natuur. Dankzij deze vorm van toerisme kan de originaliteit en schoonheid van deze unieke hoge vallei nog steeds met al je zintuigen worden ervaren.

Außervillgraten in de winter

Onder andere talrijke skitochten in Außervillgraten zorgen voor een zeer gevarieerd winteraanbod, vooral voor vakantiegangers die afstand zoeken van het hectische leven van alledag. Ideaal is een rit met een paardenslee in het romantische Winkeltal of een rodelbaan op de verlichte rodelbaan Tilliachalmweg. In het centrum van het dorp kunnen levendige baantjes worden gedraaid op de ijsbaan.

De unieke Villgrater-bergwereld kan optimaal worden verkend tijdens een wilde en romantische sneeuwschoenwandeling. Bijzonder aantrekkelijk aan Außervillgraten is het feit dat deze idyllische plek met een dal afdaling en een vierpersoons stoeltjeslift directe toegang biedt tot het Hochpustertal skicentrum, waar 45 kilometer sneeuwzekere pistes, gecombineerd met een fantastisch panoramisch uitzicht, de harten van skiërs sneller doen slaan.

De Villgratental

Het Villgratental, een zijdal van het Oost-Tiroolse Pustertal, is een van de meest ongerepte natuur- en cultuurlandschappen in het Alpengebied. Het landschap met de opvallende houten architectuur op de steil aflopende bergweiden laat zien dat dit nog steeds een bergdal is dat gekenmerkt wordt door berglandbouw. De Villgraters zijn terecht trots op hun eeuwenoude tradities en duurzaam beheer staat bij hen hoog in het vaandel.

Het Villgratental is al bijna 900 jaar bewoond en heeft nu bijna 2.000 inwoners. De vlakte van Innervillgraten was vroeger zwaar begroeid met platanen, daarom wordt het dal ook wel de "vallei van de Ahorn" genoemd.