google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Schladming wintersport puur
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Schladming wintersport puur

Schladming is een dorp dat vooral bekend staat om zijn wintersport en ligt in de Oostenrijkse regio Stiermarken. Het landschap wordt sterk beïnvloed door de Enns-vallei en de Talbach in de Enns. De Dachstein en de bijbehorende bergen, evenals de Neder-Tauern zijn ook vlakbij.

Toen de Ennstal-spoorlijn in 1875 werd geopend, was het wintertoerisme niet te stoppen en werd een wintersportcentrum opgericht. De bekende Hochwurzenhütte is altijd een bezoek waard, op de Planai kunt u heerlijk skiën en snowboarden.

Het Wereldkampioenschap Ski mountaineering (skïen zonder gebruik te maken van liften) werd in 2012 in Schladming gehouden.

Samen met Dachstein, werd de vakantieregio Schladming-Dachstein opgericht, de Skiwelt Amadé is een begrip. Populair is de 4 bergen skischommel, die u rechtstreeks naar de Planai brengt. 

Niet alleen de dag is interessant voor de wintersportliefhebber, maar vooral de avond, omdat de beroemde avond slalom wordt gehouden in Schladming. Op de brede en vers geprepareerde helling in het licht van de schijnwerpers is het een heel speciaal gevoel om af te dalen.  De skiwedstrijd voor de Wereldbeker wordt jaarlijks gehouden op de lokale berg - de Planai - en trekt duizenden bezoekers.

Als u andere sporten in Schladming wilt doen, kunt u natuurlijk ook langlaufen of schaatsen, naast skiën en snowboarden. Delicatessen zoals het Schladminger-bier of de typische Stiermarkse kaas ronden een bezoek aan Schladming perfect af.

Niet alleen in de winter imponeren de bergen met hellingen van wereldklasse en puur skiplezier, ze tonen ook hun beste kant in de zomer.

Wandelen op de Planai, de Hochwurzen en de omliggende bergen zorgen voor onvergetelijke momenten. Of het nu gaat om een ontspannen wandeling of een uitdagende bergtocht en verschillende wandelroutes bieden afwisseling voor iedereen.

Het bike park Schladming (35 km) biedt ook voldoende vertier. De nieuwe hoofdkabelbaan voor 10 personen brengt u comfortabel naar de Schladminger Planai. De fietsen worden comfortabel getransporteerd naar de berg in de gondel. Kinderen vermaken zich natuurlijk in het Hopsiland Planai, de hoogste speeltuin in de Steiermark.

Meer spanning gewenst, breng een bezoek aan de kartbaan (parcours 300 meter).
Nu nog op zoek naar een leuk hotel, appartement of vakantiewoning, kijk eens hier.