Serfaus in Tirol

Serfaus ligt aan de voet van de Samnaungroep, een subgroep van de centrale Alpen in de oostelijke Alpen in Tirol.  Serfaus ligt op 1429 meter boven de zeespiegel. Tot op heden vindt u nog steeds plaatsnamen uit de pre-Romeinse tijd, welke getuigen van de lange kolonisatie van het gebied.

Nadat grote delen van he dorp door een brand in het jaar 1942 werden verwoest, ziet u alleen nog de Romeinse invloed aan de huizen in het westelijke gedeelte van Serfaus. Serfaus is een van de meest bekende vakantiebestemmingen in Tirol. 

Serfaus ik ook bekend vanwege de ondergrondse kabelspoorweg gebouwd in 1985 met luchtkussentechniek. De Serfaus trein vervoert u gratis naar een viertal plekken in het dorp en ontlast daarmee het centrum van het dorp.

Het geologische kenmerk van Serfaus, gelegen bij het eindstation van de spoorbaan, zijn de aardpiramides. In de zomer kunt u prima wandelen in de prachtige omgeving, er zijn veel spannende en onderhoudende thema routes, die zowel voor oud als voor jong interessant zijn. Het fiets park van Serfaus wordt ook vaak en graag benut.

In de winter biedt Serfaus naast het uitstekende skigebied Fiss-Serfaus-Ladis, ook een breed scala aan andere wintersporten, talrijke sportwinkels, waar u ook uw uitrusting kunt huren. Speciale aanbiedingen voor kinderen en  diverse speelmogelijkheden, maar ook speciale skischool voor de kleintjes, maakt Serfaus tot een prima wintersportbestemming voor het hele gezin.

Het hotel en restaurant aanbod is breed, voor elke smaak en elke leeftijd heeft Serfaus op culinair gebied voldoende te bieden.  U vindt in Serfaus een tweetal vijsterren hotels: het wellnesshotel Cervosa en het Schalber hotel, daarnaast meerdere vier en drie sterren hotels.