google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Sankt Johann in Tirol, de voormalige graanschuur van Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Sankt Johann in Tirol, de voormalige graanschuur van Tirol

Het gebied rond Sankt Johann in Tirol staat bekend als de voormalige graanschuur van Tirol. De gemeente Sankt Johann in Tirol ligt in een breed stroomgebied van het Leukental, omgeven door de vaak met sneeuw bedekte toppen van de Kitzbüheler Horn en de Wilder Kaiser.

Kelten, Romeinen en Germanen kwamen al vroeg om beurten in dit gebied bij de Beierse grens. In de 8e of 9e eeuw na Christus vestigde de adellijke familie Liuching zich uiteindelijk op kasteel Leukenstein, waaraan de naam van de vallei ontleent. 

Sankt Johann in Tirol werd in 1875 bijzonder interessant voor gasten toen het populaire vakantiedorp werd aangesloten op het internationale spoorwegnet. Vanuit Innsbruck, München en Wenen bereikt u uw vakantiebestemming gemakkelijk in slechts enkele uren.

Met circa 8.500 inwoners is Sankt Johann in Tirol een van de grotere gemeenten in Tirol. Dit zie je ook terug in het vakantie- en activiteitenaanbod: een dubbele zomerrodelbaan zorgt voor veel plezier op mooie dagen en de Panorama Badewelt Sankt Johann wacht 's avonds op u om te ontspannen.

In de bergen is een bijzonder natuurspektakel te zien! Het ruisen van de Schleier-waterval op de Wilder Kaiser is van ver te horen. De watermassa's storten zich over een 80 m hoge rotswand, een werkelijk unieke ervaring! In de winter brengen de Sankt. Johann-bergbanen u naar de Kitzbüheler Horn met zijn 43 kilometer piste.

Ben u meer geïnteresseerd in cultuur dan in sport? Het museum Sankt Johann in Tirol met een galerie voor hedendaagse kunst laat u kennis maken met de lokale geschiedenis. Ook de reguliere evenementen zorgen voor onbezorgde uren: in januari de “Koasalauf”, een van de grootste langlaufwedstrijden van Europa, in juli het zomeravondfestival “Jaggasn” en in augustus de UCI wereldbeker wielrennen voor senioren.

In september staat de langste knoedel tafel ter wereld in het teken van culinair. Misschien zorgt DJ Ötzi, geboren in Sankt Johann in Tirol, voor de sfeer!

Onze tip: Sankt Johann in Tirol heeft een eigen sportvliegveld met vliegschool. Zweefvliegen en modelvliegen, parachutespringen en ballonvaren staan ​​op het programma. Durf op avontuur te gaan!