google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Abfaltersbach vakantiejuweel in de vakantieregio Hochpustertal
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Abfaltersbach vakantiejuweel in de vakantieregio Hochpustertal

Omgeven door het Villgrater-gebergte en de Lienzer Dolomieten, ligt Abfaltersbach in het zuidwesten van het district Lienz in het Oost-Tiroolse Pustertal. Naast het dal gebied is het nederzettingsgebied van de 646 zielengemeenschap voornamelijk verdeeld over de zonnige hellingen van het Villgrater-gebergte. 

Abfaltersbach bestaat uit de belangrijkste plaats uit de gehuchten Abfaltern, Einöd en Geselhaus. Dankzij een rondweg is het stadscentrum rustig en idyllisch, hier kunt u echt uw ziel laten bungelen weg van de toeristische "gebaande paden". 

De plek zelf inspireert met enkele heilige gebouwen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de prachtige uitstraling van Abfaltersbach. Naast de huidige parochiekerk van Sint-Andreas behoren tot deze gebouwen ook een Lourdes-kapel, die sinds 1905 in Geselhaus staat. 

Dankzij de gunstige ligging zijn recreatiebestemmingen het hele jaar door snel en gemakkelijk te bereiken vanuit Abfaltersbach, en de districtshoofdstad Lienz ligt op slechts een paar minuten rijden. In de zomermaanden kunnen in de omgeving van Abfaltersbach talrijke afwisselende berg- en wandeltochten worden ondernomen. Als u het rustig aan wilt doen en even wilt ontsnappen aan het dagelijkse leven, is de "Aigner Badl" de beste keuze.

 De "Badl", een Tiroler boeren bad - is echt een verborgen parel en een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en vakantiegangers, maar ook voor fietsers van het nabijgelegen Drau-fietspad. Een wandeling langs de oevers van de Drau is het hele jaar de moeite waard. In de winter overtuigen het dromerige sneeuwlandschap en de vele vrijetijdsactiviteiten zoals sneeuwschoen wandelen of winterwandelingen. Wandelvakantie in Oost-Tirol: In de tuin van de reuzen.

Oost-Tirol met zijn ongerepte berglandschappen, met zijn meer dan 200 berghutten en de wilde natuur van het Nationale Park Hohe Tauern beleeft u de mooiste natuurbelevenissen op talloze wandelroutes voor onvergetelijke vakantiemomenten.

 Beleef de winter in een van de mooiste vakantieregio's van de Alpen. Ruige schoonheid met wilde romantiek - Oost-Tirol met zijn ongerepte landschap inspireert elke bezoeker die op zoek is naar rust en ontspanning, weg van het massatoerisme. In Oost-Tirol wacht u een overweldigend winterlandschap. Met sneeuw bedekte bergen en een hoog alpen landschap veranderen Oost-Tirol in de winter in een sneeuwparadijs. Of het nu gaat om skiën in de verschillende skigebieden, ijs klimmen, kilometerslange langlauf loipes, een ski tour of winter wandelen, iedereen krijgt waar voor zijn geld.

 De rustieke hutten in Oost-Tirol bieden u de mogelijkheid om na een lange dag even uit te rusten. Proef de lokale gerechten en sluit de dag af met een warm drankje. 

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie in Abfaltersbach, wacht dan niet te lang, de keuze is beperkt.