google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Baumkirchen Innsbruck Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Baumkirchen Innsbruck Tirol

De gemeente Baumkirchen ligt op 593 m boven zeeniveau op het zogenaamde Gnadenwaldterras. Baumkirchen met 1.200 inwoners ligt 16 km ten oosten van Innsbruck. Vermoedelijk was het gebied rond het dorp al bewoond in de bronstijd, wat verschillende vondsten suggereren. Tegenwoordig is de kleiwinning een belangrijke economische factor voor Baumkirchen, omdat het dorp de steenoven in het nabijgelegen Fritzens bevoorraadt. Vroeger werd er zelf klei gewonnen, maar nadat de bronnen waren uitgeput, is Baumkirchen vandaag de belangrijkste leverancier. Het stadswapen toont een kerk in het onderste gedeelte en een boom in het bovenste gedeelte met de naam Baumkirchen.

De gemeenschap stond vroeger bekend om zijn talrijke bronnen. In totaal zijn 12 bronnen uit de 16e eeuw gedocumenteerd die werden gecombineerd tot een geneeskrachtig bad en waarvan werd gezegd dat ze genezende krachten hadden, bijvoorbeeld bij vrouwen met menstruatiestoornissen. Deze bronnen zijn tijdens een aardbeving begraven en het heeft tientallen jaren geduurd voordat ze werden herontdekt. Het kuurbedrijf werd toen hervat en kwam pas tot een einde met de aanleg van het wegennet in Tirol, toen de bronnen moesten wijken voor de bouwwerkzaamheden.

Bent u geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur? De kerken in de gemeente zijn een bezoek waard! De parochiekerk van St. Laurentius werd voor het eerst genoemd in een document in 1310 en is sindsdien twee keer gerestaureerd.

Boven de ingang hangt een afbeelding van St. Laurentius, gemaakt door de academische schilder Franz Fuchs uit Hall in Tirol. Ook de St. Anna kapel aan de Kreuzbühel, die uitstekend met een wandeling kan worden gecombineerd, is een omweg waard. Het is gemaakt door de beroemde Haller dokter Dr. Hippolyt Guarinoni gebouwd in 1645. Het vroeg barokke altaar doet denken aan de Italiaanse Renaissance.

In Baumkirchen staat ook kasteel Wohlgemutsheim, dat Paul Heuberger in 1474 in het noorden van het dorp liet bouwen. Nadat het eerst naar Ferdinand II en vervolgens naar de Haller Damenstift was overgegaan, herbergt het kasteel nu een kleuterschool en een retraitehuis voor de zusters Don Bosco.

Onze tip: In de omgeving van kasteel Wohlgemutsheim zijn er talloze mogelijkheden voor wandelingen en trektochten die u door een prachtig natuurlandschap leiden. Pure ontspanning!