google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: De beste skigebieden in Oostenrijk - onze top 6
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

De beste skigebieden in Oostenrijk - onze top 6

Wat is er in de winter mooier dan met uw ski's over besneeuwde hellingen te zwaaien, vanuit een lift het bergpanorama te bewonderen of een welverdiende pauze te nemen in de berghut? Natuurlijk niets voor de skiërs onder jullie!

En waar kun je de mooiste "winterhobby" beter vieren dan in een land dat als geen ander staat voor skiën en waarvan de inwoners praktisch "op ski's geboren" zijn? Ga met ons mee op een stevige slalomrit door onze top 6 skigebieden in Oostenrijk!

SkiWelt Wilder Kaiser

Kitzbüheler Alpen

Zillertal Arena

Ski Amadé

Ski Amadé Stiermarken

Zell am See / Kaprun

SkiWelt Wilder Kaiser: Veelzijdig en dichtbij

Bijna in de directe omgeving van Duitsland (ongeveer een uur rijden ten zuiden van Rosenheim) ligt een van de meest gevarieerde skigebieden van Oostenrijk in het Kaisergebergte. Het gebergte bestaat uit de twee karakteristieke bergketens "Zahmer Kaiser" en "Wilder Kaiser", waarbij vooral de laatste bij uitstek geschikt is voor de wintersport met talrijke pistes, hellingen, hotels, vakantieappartementen en liften.

Er zijn in totaal negen "zogenaamde" toegangspunten in het dal, van waaruit je naar de bergtoppen met hun skihellingen en hellingen met een gondel kunt worden gebracht. De bekendste skigebieden langs de Wilder Kaiser zijn Scheffau, Ellmau en Going. Dankzij de grote veelzijdigheid van de SkiWelt Wilder Kaiser vinden zowel complete beginners als gevorderden en gezinnen een geschikte plek die aan hun respectievelijke behoeften voldoet.

Seizoen: begin december tot half april

Km piste: ca. 284

Liften: 90

geschikt voor: beginners tot professionals

Kitzbüheler Alpen: thuisbasis van de beroemde Streif

Slechts 45 minuten rijden ten zuiden van het Kaisergebergte ligt de Kitzbüheler Alpen, een skigebied dat een wereldwijde reputatie geniet. Niet alleen zijn de bergen rond Kitzbühel meerdere keren uitgeroepen tot het "beste skigebied" ter wereld, ze zijn ook de thuisbasis van de legendarische Streif, die elk jaar gastheer is van de beroemdste skirace ter wereld - de Hahnenkamm-race!

Zelfs WK-professionals hebben respect van de baan vanwege de moeilijke omstandigheden (steilste helling 85%, topsnelheden tot 145 kilometer per uur, doelsprong tot 70 meter).

Enkele brede beginnersheuvels in het dal laten zien dat niet alle pistes en hellingen zo moeilijk zijn als de Streif (gebruik van de lift is hier gratis). Op de top worden meer ervaren skiërs aangetrokken door een uniek bergpanorama en perfecte omstandigheden. Overigens zorgen 60 hutten en bergrestaurants, verspreid over het skigebied, voor culinaire hoogstandjes.

Seizoen: half oktober tot 1 mei

Km piste: 230

Liften: 55

geschikt voor: vooral ervaren skiërs

Zillertal Arena: De trots van het Zillertal

Ten oosten van het Tiroolse stadje Zell am Ziller verken je met de Zillertal Arena het grootste skigebied van de regio. In 2000 werden hier de zelfstandige skigebieden Zell, Gerlos en Königsleiten samengevoegd en gemoderniseerd, waardoor de Zillertal Arena zich nu uitstrekt tot in de aangrenzende deelstaat Salzburg.

Het enorme skigebied maakt indruk met zijn veelzijdigheid, zowel op het gebied van skipistes (van familiepistes tot carving pistes tot uitdagende afdalingen tot in het dal, alles is inbegrepen), als in de vakantieoorden.

In Gerlos is het familiaal, terwijl je in Königsleiten ook kunt genieten van de après-ski. Als je na een dag in zware skischoenen wilt genieten van de rust van de bergen, dan ben je in Königsleiten in goede handen.

Seizoen: begin december tot eind april

Km piste: 143

Kabelbanen en liften: 52

geschikt voor: van beginners tot professionals

Ski Amadé: een indrukwekkende wintersportwereld

Ski Amadé, een van de grootste wintersportgebieden van het continent, is thuis in de deelstaat Salzburg. De naam beschrijft een vereniging van regionale toerismeverenigingen en bergbanen die sinds eind jaren 80 bestaat en in het skigebied Radstadt is gevestigd.

Het gehele skigebied bestaat uit 5 regio's en 25 skigebieden en is daardoor zeer divers. Naast een adembenemend alpenpanorama biedt Ski Amadé een veelvoud aan perfect geprepareerde pistes en afdalingen.

Dit enorme wintersportparadijs herbergt een aantal skigebieden, die allemaal zeer goed ontwikkeld zijn. Als afwisseling van skiën of boarden kun je hier feesten in restaurants of profiteren van de wellness- en vrijetijdsactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ski Amadé dé skihotspot van het Salzburgerland is. Kom langs en verover de bergen!

Seizoen: eind december tot eind maart

Km piste (in de deelstaat Salzburg): 240

Liften en kabelbanen: 270

geschikt voor: vooral ervaren skiërs

Gewoon gigantisch: nog een keer Ski Amadé

Je hebt net gelezen dat Ski Amadé een bijna eindeloos skigebied is. Het is zo groot dat het zich uitstrekt van het Salzburger Land tot de aangrenzende deelstaat Stiermarken. De regio Schladming-Dachstein trekt wintersporters en vooral ski-cracks aan.

Vreemd genoeg hoef je hier niet eens op de winter te vertrouwen, want de Dachstein-gletsjer (ca. 2700 meter boven zeeniveau) is het hele jaar door een skigebied. In de winter is ook de zogenaamde Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die de vier grootste skibergen van Stiermarken met elkaar verbindt, indrukwekkend.

In de bergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm vindt u de mooiste sneeuw, moderne liften en perfect geprepareerde pistes, evenals een enorm aanbod aan rustieke berg- en skihutten. Hier kunt u genieten van de beroemde Stiermarkse lekkernijen terwijl u geniet van het indrukwekkende panorama - zo mooi kan het leven als wintersporter zijn!

Seizoen: het hele jaar door (Dachstein); Half november tot half april (Schladming)

Km piste (in de deelstaat Stiermarken): 230

Liften: 83

geschikt voor: vooral ervaren skiërs

Zell am See / Kaprun: een waar wintersportparadijs

Wolfgang Ambros prees de stad Zell am See in zijn ode aan het skiën "Schifoan". Geen wonder, want samen met het naburige Kaprun is Zell am See een van de populairste skigebieden van heel Oostenrijk. Op de pistes van dit skigebied is diversiteit thuis, want zowel ervaren skiërs vinden hier een geschikte piste, net als gezinnen met kinderen (vooral op de Maiskogel).

Als u van lange dalafdalingen houdt, is Zell am See / Kaprun de plek voor u - hier kunt u bijzonder lang het dal in glijden terwijl u geniet van het uitzicht op het omringende sneeuwlandschap. Vrienden van de extra portie "actie" komen ook aan hun trekken, want er is een freeride-gebied op de Kitzsteinhorn-berg en je kunt ook genieten van een van de meest aantrekkelijke superpipes van het land - natuurlijk alleen als je vooraf voldoende "vlieglessen"  hebt gehad.

Een bijzonder hoogtepunt is de praktische shuttlebusdienst, die de skigebieden in de regio met elkaar verbindt en zelfs gratis is. Het plezier van de kleine skiërs is ook bijzonder belangrijk, want er zijn talloze aanbiedingen in Zell am See / Kaprun, vooral in het Schmitten-gebied (zoals een enorme parkour op de hellingen) die plezier en actie beloven.

Seizoen: eind november tot half april

Km piste: 408

Liften en kabelbanen: 121

geschikt voor: ervaren skiërs, families met kinderen.