google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Hopfgarten in Defereggen
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Hopfgarten in Defereggen

Weinig dalen zijn zo rijk aan water als het Defereggental in Oost-Tirol, dat bijzonder goed bewaard is gebleven. Rondom deze overvloed aan water biedt het Defereggental meer mogelijkheden voor plezier, avontuur en ontspanning dan bijna elke andere vallei in de Alpen. Bij het afslaan van het Iseltal bereikt u na een korte klim door de Schwarzachklamm de nationale parkgemeenschap Hopfgarten, de eerste van de drie gemeenten in het Defereggental.

De huizen staan ​​strak op een rij tussen de ruisende Schwarzach en de stijgende hellingen. Daarboven pronken de boerderijen, die schilderachtig ingebed zijn in het berglandschap; in de zomermaanden zijn ze versierd met kleurrijke bloemtroggen en dragen zo bij aan de onmiskenbare uitstraling van de stad. Naast de imposante dorpskerk zijn er door de hele gemeente unieke kapellen die door de bewoners van de aangrenzende hofjes zijn gebouwd en tot op de dag van vandaag onderhouden en verzorgd worden.

Zomer in Hopfgarten

Omdat slechts 6% van het gemeenschapsgebied Hopfgarten in het Nationalpark Hohe Tauern kan worden bewoond, vindt u hier onberoerde en ongerepte natuur zoals bijna nergens anders. Onderweg in de indrukwekkende bergketens kunt u in de voetsporen treden van adelaars, gemzen en marmotten op weg naar de toppen van Riegel of Stanzling. Op het topplateau van de Regenstein - met 2891 meter de hoogste berg van Hopfgarten - kan volop worden genoten van het onvergetelijke uitzicht van Grenzberg tot Villgratental.

Naast de Glockner-groep via de Venediger-groep zijn ook de Zuid-Tiroolse en Lienz Dolomieten en de Karnische bergkam te bewonderen vanaf de Regenstein.

Het geografische centrum van Oost-Tirol ligt ook op de glooiende bergkam van de nabijgelegen Firstkogel. De royale natuurlandschappen rond Hopfgarten bieden talrijke wandelmogelijkheden, zo wordt u op de Apolloweg "ontvoerd" in het rijk van Apollo - een prachtige vlinder - waar u op de geurige hooilampen bij de "Tröglis-Schupfen" heerlijk kunt uitrusten.

De Edelweißweg, die zijn naam eer aandoet, loopt aanzienlijk hoger. Hoog boven Hopfgarten bloeit de edelweiss, die symbool staat voor de regio en bekend staat als de Oostenrijkse nationale bloem. Het wordt altijd bewaakt door de koning van de lucht en tegelijkertijd het handelsmerk van de Defereggental, de adelaar.

Een grensoverschrijdende meerdaagse wandeling naar het naburige Antholzertal naar Italië is een onvergetelijke ervaring.

Hoe mooi de bergwandelingen ook zijn, ook voor kleinere, meer ontspannen wandelingen zijn er in Hopfgarten volop mogelijkheden. De waterwandelroute langs de Schwarzach biedt enerzijds unieke ontmoetingen met de natuur, maar geeft dankzij informatieborden, informatie over het gebruik en de gevaren van water.

Op deze tocht passeert u ook de prachtig ontworpen vijver "Auen Tümpfl", een visrijke biotoop met een kinderspeelplaats. De vele natuurlijke pareltjes van Hopfgarten zijn ook via de wandelpaden te bereiken. Een spannende wandeling naar de Glaurit-waterval is bijvoorbeeld net zo de moeite waard als een rustige middag aan de oevers van het idyllische Geigen-meer.

Maar op de mountainbikeroutes Zwenewaldweg en Dölacher Almtal kan de natuur rondom Hopfgarten ook per fiets worden verkend.

Hopfgarten in de winter

Niet alleen in de zomer, maar ook in de wintermaanden trekt Hopfgarten talrijke bezoekers en maakt indruk met zijn rustige ligging en unieke winterlandschappen. Vooral voor beginners en kinderen is de Mühlegg-skilift een ideaal oefenterrein. Het familieskigebied Brunnalm in St. Jakob en het Großglockner Resort Kals-Matrei liggen ook op slechts een paar minuten rijden. Voor langlaufers is er een 10 km lange, perfect geprepareerde loipe langs de Schwarzach, die u een unieke indruk geeft van de omgeving van Hopfgarten.

Accoomodaties in en nabij Hopfgarten vindt u hier.