google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Flachau winter- en zomerbestemming Salzburgerland
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Flachau winter- en zomerbestemming Salzburgerland

Als u van sneeuw en sport houdt, zult u van Flachau houden: ambitieuze wintersporters, plezierskiërs, freeriders, terugkeerders en kleine skiërs komen aan hun trekken in het huis van dubbel Olympisch kampioen Hermann Maier. Flachau vormt het hart van Ski amadé, de grootste skivereniging van Oostenrijk: met zijn brede aanbod aan pistes voor alle niveaus, zijn internationaal bekende snowparks, zes ski- en sportscholen, talrijke skihutten en een gevarieerd aanbod aan hotels en vrijetijdsactiviteiten, voldoet Flachau aan alle eisen voor perfect skiplezier. Flachau staat ook bekend om zijn gevarieerde gastronomie, onder het motto: Eet en drink goed, geniet en vier het leven. 

Sinds december 2020 is het gemakkelijker, handiger en leuker om te genieten van alle skimogelijkheden in de Flachau-vallei. De nieuwe Panorama Link-gondellift verbindt de skigebieden Snow Space Salzburg, Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl en Ski Paradise Zauchensee met elkaar en opent een ongeëvenaard skiaanbod.

Tijdens de reis met de Panorama Link kun je een adembenemend uitzicht op de Hohe en de Niederen Tauern verwachten.

Laat skilegende Hermann Maier je door het skigebied Snow Space Salzburg leiden en beleef op 35 kilometer piste de hoogtepunten van het skigebied in Flachau, Wagrain en St. Johann-Alpendorf.

De Hermann Maier Tour betekent het veroveren van 6.700 hoogtemeters, het afdalen van 20 kabelbanen en het verkennen van het skigebied Snow Space Salzburg in één dag.

Ontdek de coolste plekjes in de regio

Wegwijzers leiden je in de voetsporen van Flachau-skister Hermann Maierr door het skigebied, langs de mooiste plekjes, de grootste highlights en de beste panoramaplekken. Je kunt onderweg ook de Snow Space Salzburg Challenge voltooien. Je maakt nog steeds kans op mooie prijzen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar zeven van de acht attracties te voltooien, zoals skifilmroutes, snelheidscontroles en fotopunten die zich langs de Hermann Maier Tour bevinden.

De vele kanten van de winter

Op langlaufski's over de loipe glijden, op sneeuwschoenen door de verse sneeuw sjokken of op een slee naar het dal suizen. In Flachau is er voor ieder wat wils.

Flachau staat bekend om een ​​traditionele passie voor wintersport op en naast de piste. Afwisseling is aan de orde van de dag, soms is het leuk op de rodelbaan, soms de natuurbelevenis tijdens het sneeuwschoenwandelen. Flachau biedt u volop mogelijkheden om verschillende sporten uit te proberen. Zorgvuldige gidsen zorgen voor professionele begeleiding bij alle activiteiten.

Verveling is onmogelijk

Funsporten zijn aan de orde van de dag! Verheug u op veel afwisseling, want Flachau biedt een veelvoud aan leuke sportactiviteiten in de sneeuw. Of je nu met Segways of Fatbikes op tournee bent, op de sportieve snowbikes slingert of met de Alpine-achtbaan Lucky-Flitzer op rails het dal in raast.

Bij het roddelen doet iedereen mee

Want rodelen is erg leuk. Daarom is iedereen er graag om met de slee door de bochten te razen. In Flachau wachten 3 rodelbanen om door jou ontdekt te worden. Dus laten we gaan!

Flachau voor langlaufers

Stel je een koele maar heerlijk zonnige winterochtend voor. U trekt uw langlaufski's over de vers geprepareerde loipe. In het besneeuwde winterlandschap snuif je de heldere winterlucht op en ondanks de inspanning die deze sport met zich meebrengt, voel je je gewoon goed.

Winterwandelen, met of zonder sneeuwschoenen, biedt de mogelijkheid om in de winter de natuur op een bijzonder intense manier te beleven: hoor het kraken van de sneeuw onder de zolen van je schoenen, bewonder de ijskristallen op het gras naast de beekjes.


Flachau in de zomer

Stap uit het dagelijks leven - de natuur in! Of het nu gaat om coole raftingtochten, canyoning, klimplezier in het hoge touwenparcours of staand peddelen - in Flachau zijn er geen grenzen aan avontuur. Liefhebbers van bergen en actieve sporten zullen genieten van Flachau.

Met de alpenachtbaan "Lucky Flitzer" over alpenweiden springen het dal in, straatfeesten vieren, stoutmoedig nieuwe fun- en buitensporten uitproberen en vrienden voor het leven maken, zo ziet hij de "top van Gaudi" in Flachau. Het enorme, veelal kindvriendelijke natuur- en outdoor aanbod zorgen voor actie, plezier en avontuur en maken van elke dag een onvergetelijke vakantiebelevenis in de mooiste natuurlijke omgeving.

Gelegen in het hart van het Salzburgerland, biedt Flachau alles wat u nodig heeft voor een geslaagde vakantie in de bergen voor het dromerige decor tussen Dachstein en Tauern: sport, bezienswaardigheden, evenementen, genieten en typisch Oostenrijkse gastvrijheid.

Laten we samen op een actieve zomervakantie gaan in Flachau!

Vanaf 04.06. Tot 2 oktober 2022 staan ​​alle deuren voor je open met de Flachau Sommer Card! Bij een verblijf van 2 nachten of langer kunt u de Flachau Sommer Card direct en gratis bij uw gastheer krijgen.

Laat u meeslepen - wij laten u de bergen van Flachau in al hun diversiteit zien! Een brede dalbodem, zacht oplopende bergkammen, prachtige alpenweiden en echte topoverwinningen wachten op je. Als individuele tocht of met lokale gidsen als onderdeel van de dagelijks aangeboden begeleide wandelingen ,het pad is de bestemming en de ervaring van de natuur is de beloning. Natuurlijk mag een goede snack in de gezellige hut niet ontbreken als verfrissing!

Flachau Best for Biker staat voor een groot aanbod aan fietstochten, de beste fietsinfrastructuur, bikervriendelijke gastheren en heeft met de Stoneman Taurista een echt hoogtepunt te bieden. Ga de natuur in - je dagelijkse avontuur wacht!

Coole raftingtochten, canyoning, staand peddelen, klimplezier in het hoge touwenparcours of bergafwaarts in een bergkar - een ding is duidelijk - er gaat van alles gebeuren in Flachau! Nog steeds niet de beste voor die speciale adrenalinestoot? Geen zorgen! Er zijn in Flachau nog vele andere top outdoor mogelijkheden die uw hart sneller doen kloppen. Maar wees voorzichtig, met zoveel "avontuurlijke hoogtepunten" is er een absoluut risico op verslaving! De ene of de andere "recidivisten" heeft dat al aan ons bekend.

Twee meren in Flachau bieden heerlijke verkoeling met gratis toegang. Spel, set en overwinning is de naam van het spel op de tennis- en beachvolleybalvelden van Flachau. Een zo rustig mogelijke bal duw je bij minigolf of op de bowlingbaan terwijl de Alpine achtbaan "Lucky Flitzer" wat pittiger is.

Deze en vele andere mogelijkheden, diensten en infrastructuurvoorzieningen maken uw vakantie in Flachau ongelooflijk afwisselend.

Fijnproevers opgelet! Flachau laat op culinair gebied niets te wensen over. In de restaurants en herbergen van Flachau staan ​​heerlijke Oostenrijkse lekkernijen bovenaan de menukaart, gevolgd door gerechten met een internationaal tintje. Van een snack voor tussendoor tot een galamenu - u kiest naar uw stemming - maar altijd gezellig!

Gelukkig vindt u in Flachau diverse accommodaties, wacht echter niet te lang met reserveren.