Bregenz

Bregenz
Bregenz is de levendige hoofdstad van Vorarlberg. Bregenz is gelegen aan de Bodensee. Bregenz is de hoofdstad van de westelijke deelstaat van Oostenrijk. Bregenz kent een lange geschiedenis. Het middeleeuwse centrum van de stad met zijn barokke uikoepel is goed bewaard gebleven en is  een van de bezienswaardigheden van Bregenz. In heel Europa zijn vooral de Bregenzer Festspiele erg populair. Samen met diverse andere culturele evenementen, de stadsarchitectuur, het kunsthuis en  talrijke theaters maken de stad tot de culturele hoofdstad van de regio. De Pfänder is de huisberg van Bregenz, de berg is 1064 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving. In de zomer vindt er een spannende roofvogelshow plaats.
U kunt Bregenz met 30.000 inwoners eenvoudig bereiken, de stad ligt op een paar autominuten afstand van Zwitserland en Duitsland. Liechtenstein is ook snel en makkelijk te bereiken.
Voor vakantiegangers, die naar Bregenz komen is echter de Bodensee de belangrijkste attractie. Zeilers, surfers, duikers en vissers  voelen zich  rond Bregenz aan de Bodensee thuis, maar ook voor een klassieke strandvakantie is de Bodensee ideaal. Het uitzicht over het water en op de achtergrond de besneeuwde bergen is uniek. Cruises op het derde grootste meer van Centraal Europa zijn populair. Natuurlijk behoort wandelen en fietsen in de regio ook tot de mogelijkheden. In de winter trekken skiërs en snowboarders in de nabijgelegen skigebieden. Langlaufers kunnen reeds een paar kilometer buiten de stadsgrenzen van hun sport genieten.