google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Abtenau moderne vakantieoord
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Abtenau moderne vakantieoord

Abtenau ligt in het prachtige Lammertal in het Salzburgerland. Abtenau, genesteld tussen bossen en weiden, heeft naam gemaakt als vakantieoord, zowel in de zomer als in de winter. Sportieve actieve vakantiegangers voelen zich thuis in Abtenau evenals vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning en recreatie.

Hoewel Abtenau een moderne vakantieoord is, heeft het dorp zijn landelijke karakter behouden. Dit is vooral duidelijk op de vele festivals. De "Abtenauer Bauernherbst" en de "Almsommer" bieden bezoekers de mogelijkheid om de tradities te leren kennen.
Hoe wordt de beroemde Tennengauer Almkaas gemaakt? Als u dit wilt weten kunt u tijdens een bezoek aan de melkerij over de schouder meekijken van de kaasmaker. Natuurlijk is proeven bij deze gelegenheid ook toegestaan.

Wandelen in Abtenau
Het Lammertal is de perfecte plek om te wandelen. De bergen van het Tennengebergte zijn ideaal voor degenen die graag klimmen. De Osterhorngruppe en de Dachstein nodigen met hun met sneeuw bedekte toppen uit voor bergwandelingen.

 Als u een langere bergtocht plant, vindt u veel rustieke berghutten, die u uitnodigen voor regionale delicatessen. Voor het hele gezin zijn er wandelpaden en interessante themaroutes die veel vertellen over de flora en fauna rond Abtenau. Voor fans van Nordic Walking zijn er verschillende speciale routes in verschillende moeilijkheidsgraden.

Abtenauer winterplezier
Als u in de winter naar Abtenau komt, vindt u alles wat u nodig heeft voor de wintersport. Op de Karkogel en op de Sonnenalm zijn de beste pistes voor een snelle afdaling in de vallei. In de regio Dachstein is er 130 km piste voor beginners en gevorderden. 60 km geprepareerde langlauf loipes wachten op de gepassioneerde langlaufers. 40 km lang zijn de winter wandelpaden die door besneeuwde bossen leiden. Vooral mooi zijn de wandelpaden naar de Postalm, de hoogste berg in Oostenrijk.

Bent overtuigd en nog op zoek naar een leuk hotel of appartement in Abtenau, hier vindt u het grootste aanbod.