google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Kartitsch bergdorp in een van de mooiste dalen van de Alpen
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Kartitsch bergdorp in een van de mooiste dalen van de Alpen

Kartitsch is een vakantiebestemming in een van de mooiste hoge dalen van de Alpen. Goed beschermd tussen de uitlopers van de Lienzer Dolomieten in het noorden en de Karnische bergkam in het zuiden, ligt de gemeente Kartitsch op 1.356 meter hoogte in het Tiroler Gailtal.

Het unieke berglandschap, vergezeld van een fascinerende en goed onderhouden natuur, zorgt voor langdurige herinneringen voor de vakantiegasten. Het Tiroler Gailtal-Lesachtal met het bergdorp Kartitsch is niet voor niets een van de mooiste hooggelegen dalen van de Alpen.

Met de stadsdelen Hollbruck en St. Oswald strekt het bijna zeven kilometer lange gemeenschapsgebied zich uit over het idyllische dorpscentrum tot aan Rauchbach en de Kartitscher Sattel. In Kartitsch en zijn gehuchten zijn er ook enkele monumentale, meestal heilige gebouwen.

Deze omvatten de prachtige parochiekerk "St. Leonhard", de bedevaartskerk naar "Onze Lieve Vrouwe Mariahilf" en de zijkerk "St. Oswald". Het unieke landschap met de goed onderhouden velden en weelderige weiden is voornamelijk te danken aan de hardwerkende handen van de Oost-Tiroolse landbouw. Ongeacht wanneer u Kartitsch bezoekt: de plaats en de hele regio straalt in elk seizoen van het jaar een ongelofelijke sfeer uit, vakantieplezier gegarandeerd!

In de warmere maanden wacht het bergbeklim- en wandelparadijs met talloze, afwisselende tochten. De gemeente, die een van de Oost-Tiroolse bergdorpen is, vormt het startpunt voor de Gailtaler Höhenweg en de Carnic Höhenweg loopt ook door de gemeente Kartitsch. Ook de tochten naar de Obstanserseehut en de Filmoorhut bieden prachtige wandelingen langs unieke landschappen.

Wanneer de winter in Oost-Tirol aanbreekt en het gebied rond Kartitsch verandert in een besneeuwd winterwonderland, maakt de gemeente haar bijnaam als eerste "winterwandeldorp" van Oostenrijk meer dan waar. Talloze winterwandelpaden wachten erop om ontdekt te worden. Of het nu aan de zon- of schaduwzijde, uitdagend of ontspannen is - er is hier voor elk wat wils. Ook skiliefhebbers komen in Kartitsch aan hun trekken.

Naast de Dorfberglift, waar regelmatig avond skiën wordt aangeboden, heeft de gemeente ook een kleine sleeplift aan de schaduwzijde met gegarandeerd sneeuw, waar vooral beginners hun swing op twee boards kunnen finetunen. Langlaufen is erg populair in het Tiroler Gailtal en dat is een van de redenen waarom een ​​van de mooiste hoogteloipes van de Alpen zich van Kartitsch in de richting van Obertilliach door het wilde en romantische landschap slingert. De unieke idylle van de wilde natuur rond Kartitsch is langs de wandelroute te bewonderen en te beleven. Iets hogerop voert de Dorfberger hoogteweg door eenzame bossen en ongerepte natuur - een fantastisch uitzicht gegarandeerd!

Wordt Kartitsch uw volgende bestemming in Tirol, de meeste accommodaties vindt u hier.