google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Faggen goed uitgangspunt voor fietstochten
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Faggen goed uitgangspunt voor fietstochten

Het vakantieoord Faggen bij de ingang van het Kaunertal is een goed uitgangspunt voor fietstochten. Faggen ligt grotendeels op de alluviale kegel van de Faggenbach bij de ingang van het Kaunertal. De plaatsnaam heeft een Romaanse oorsprong en betekent zoiets als "plaats in het gebied waar een in armen verdeeld water moet worden overgestoken", wat de Faggenbach betekent. Dat blijkt uit de drie waaiervormige witte lijnen in het gemeentewapen. Anton Sturm (1690-1757), een barok- en rococo-beeldhouwer, werd geboren in Faggen.

Tegenwoordig is Faggen een rustig vakantiedorp dat ideaal is voor fiets- en MTB-tochten van alle moeilijkheidsgraden. De wandelgebieden van Ried-Prutz-Fendels en het Kaunertal zijn ook vlakbij. De gemeente maakt deel uit van het natuurpark Kaunergrat, een beschermd gebied in de Alpen en de thuisbasis van tal van bedreigde dier- en plantensoorten.

Het natuurparkhuis, een populaire bestemming voor uitstapjes, biedt interessante inzichten in het natuurpark en het café-restaurant Gachenblick, dat een prachtig uitzicht biedt op het bovenste Inntal en de omliggende bergen.

Talrijke wandelingen op de Piller Sattel starten vanuit het natuurparkhuis, bijvoorbeeld over de ongerepte paden naar de vuurofferplaats. Het natuurparkhuis bereikt u op de weg van Kaunerberg richting Piller Sattel.

De winter is op zijn mooist in Faggen en omgeving: de skipas “Ski 6 ″ opent een ski- en snowboardparadijs met 350 km pistes. Het familieskigebied Ried-Prutz-Fendels met het bij kinderen zeer populaire “Bibi-Land” is met de skiliften vanuit Fendels goed te bereiken.

Aan het einde van het Kaunertal wacht de Kaunertaler gletsjer op u, een skigebied het hele jaar door - met uitzondering van een korte vakantie in de zomer - dat u tot 3.108 m boven de zeespiegel brengt. Maar ook in de winter bieden winterwandelen, rodelen en langlaufen in de omgeving van Faggen een goede mogelijkheid om actief bezig te zijn en te genieten van uw vakantie...

Onze tip: Het avonturenbad in het naburige Prutz met zijn 42 m lange waterglijbaan zorgt voor verkoeling tussendoor. Populair bij jong en oud.