google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Innsbruck in Tirol
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Innsbruck in Tirol

Innsbruck
Innsbruck is gelegen in het hart van het Oostenrijkse Tirol. Het gebied aan weerszijden van de Inn, werd in het verleden reeds gewaardeerd door de Kelten. De stad ontwikkelde zich vooral na de bouw van de vaste brug over de Inn. De eerste brug werd gebouwd rond 1170 en gedoopt Ynsbrugg. Ynsbrugg werd Innsbruck en werd een belangrijke stad. Het waren de Habsburgers, die er woonden en het stadsbeeld met hun gebouwen bepaalden. Innsbruck is verbonden met grote namen als Maximiliaan I en keizerin Maria Theresia. Voor de keizerin was Innsbruck de mooiste stad in de Duitse landen.Waar zich de mensen met invloed vestigden, volgden al snel de kooplieden, ambtenaren, ambachtslui en kunstenaars. Vandaag is Innsbruck een magneet voor toeristen uit de hele wereld. De adel, de burgerij en de kerk hebben veel duidelijk zichtbare sporen in Innsbruck achtergelaten. Er is bijvoorbeeld het Gouden Dak. Het bijzondere gebouw in het centrum van Innsbruck werd in opdracht van Maximiliaan I gebouwd. Het gebouw herbergt nu het Maximiliaan museum. De hofkerk, waar zijn kleinzoon Ferdinand, het lege graf monument liet plaatsen doet aan Maximiliaan I herinneren. Andere beroemde persoonlijkheden uit de geschiedenis van Tirol zouden zeker blij zijn met hun eervolle laatste rustplaats: de legendarische vrijheidsstrijder Andreas Hofer en een aantal van zijn collega's zijn bijgezet in de hofkerk. Erg indrukwekkend is het slot Ambras, het werd gebouwd in opdracht van  aartshertog Ferdinand II, maar het was bestemd voor zijn vrouw Philippine Welser. De triomfbogen bij de Maria Theresia straat is tevens een bewijs van de  nauwe relatie tussen Innsbruck en de Habsburgers. Het herinnert aan de blijde gebeurtenis van het huwelijk van Prins Leopold en Maria Ludovica, maar ook aan de dood van Keizer Franz I. Een bezoek aan de weelderig ingerichte Hofburg herinnert bezoekers aan het Schönbrunn Paleis in Wenen. De kathedraal van Innsbruck uit de 18e Eeuw toont zijn bezoekers prachtig stucwerk en schilderijen, uit de meesterhanden van de Asam broers. De beroemde kunstenaar Lucas Cranach schiep het beeld op het hoogaltaar.
Een stukje moderne architectuur vindt u door een bezoek te brenegen aan de skischans op de Bergisel. Vanuit het cafe heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de Alpen van Innsbruck. Niet ver van Innsbruck liggen andere toeristenplaatsen zoals: Kematen, Rum, Völs en Zirl. Ze staan garant voor een perfecte vakantie tussen prachtige bergen. Tijdens uw zomer-en wintervakantie kunt u  hier alpine skiën, snowboarden, langlaufen, fietsen, paardrijden en wandelen.