Neusiedler See

Neusiedler See
De Neusiedler See, een ondiepe meer, met zijn enorme rietvelden, zijn vele natuurlijke schatten en cultuurlandschap zijn uniek in Europa.
Archeologische monumenten, zoals de steengroeve van St. Margaret en het oude centrum van Rust, zijn stenen getuigen van de geschiedenis, die wordt gekenmerkt door de botsing van verschillende culturen sinds mensenheugenis. Gelegen tussen de Alpen en de Poesta biedt de regio Neusiedler See, een unieke habitat voor planten en dieren. Het Nationale Park Neusiedler See - Seewinkel, is de enige steppe nationale park in Centraal-Europa. Er zijn ongeveer 300 soorten zeldzame vogels om te broeden, op de weiden grazen de runderen.
De Neusiedler See is een paradijs voor gezinnen en sporters. Voor zonaanbidders  is de Neusiedler See een vakantieparadijs op en aan het water. De regio kent met 300 dagen zon, de meeste van Oostenrijk. De Neusiedler See is warm en ondiep en is ideaal om te  zwemmen. Op het diepste punt bereikt het niet meer dan 1,8om. Prima omstandigheden ook voor zeilers en surfers. De regio Neusiedler See kent in totaal 500 km aan goede fietspaden, nauwelijks een andere regio in Oostenrijk biedt een zo'n ontwikkeld netwerk van fietspaden. Voor iedereen is er de juiste route. Daarnaast zijn er voor de paardenliefhebbers 150 km aan ruiterpaden. Golfprofessionals  vinden hier  een van de mooiste golfbanen van Europa.
Wijn en culinaire hoogstandjes. De zomers zijn warm en de herfst vochtig en mild, al met al uitstekende omstandigheden  voor de beroemde internationaal uitstekende fruitige witte wijnen, volle rode en de koning van de wijnen, de nobele zoete. Het gehele jaar heeft u natuurlijk de mogelijkheid om te proeven, zelfs bij de wijnboeren. Op culinair gebied heeft de regio ook het e.e.a. te bieden, veelal worden natuurlijke producten uit de streek in de gerechten verwerkt. Enkele andere hoogtepunten tijdens uw vakantie aan de Neusiedler See zijn het Operette Festival in Mörbisch, het opera festival in Römersteinbruch en de Joseph Haydn dagen in het kasteel Esterhazy.