Niederösterreich vakantie in de wijnregio van Oostenrijk

Niederösterreich
Niederösterreich is een vakantie in de cider en wijn regio van Oostenrijk. Niederösterreich is de grootste provincie van Oostenrijk. Het grenst in het noorden en het noordoosten aan de Tsjechische Republiek en Slowakije. Geografisch gezien, zijn er vier verschillende gebieden: de wijnstreek, het bosgebied, de cider streek en het industriële gebied ten zuiden van de Donau. Glooiende heuvels afgewisseld met open velden en dromerige weiden. In Niederösterreich heft ieder deel zijn charme.
Niederösterreich is vooral een zomervakantie bestemming, maar de twee kleinere skigebieden  Pyhm-Priel en Ötscherland, bieden de mogelijkheid om rustig te skiën buiten de drukke beroemde skigebieden in Oostenrijk. Vooral voor gezinnen, maar ook voor sportieve vakantiegangers is  Niederösterreich een aantrekkelijke bestemming. Goede fiets-en wandelpaden nodigen uit, om aantrekkelijke uitstapjes te maken in de natuur. Naast de klassieke sporten zoals golf, tennis en paardrijden, biedt Niederösterreich een verscheidenheid aan populaire sporten.
Cultuurliefhebbers krijgen in Niederösterreich ook waar voor hun geld. Imposante en goed bewaard gebleven gebouwen o.a. van religieuze aard kunt u bezichtigen.