Kaprun populaire wintersportplaats Oostenrijk

Kaprun is een gemeente en plaats in het district Zell am See, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Het ligt niet ver van de stad Zell am See. Het is zowel in de zomer als in de winter een toeristische plaats. Een deel van de gemeente bevindt zich in het Hohe Tauern Nationale Park.

De Wiesbachhorn is met 3570 meter het hoogste punt en daarmee de op zes na grootste berg van Oostenrijk. Het gebied is niet alleen bekend als een perfecte wintersport regio, maar ook voor zijn enorme energiecentrale.

Vooral na de uitbreiding van de kabelbanen die vanaf 1965 geleidelijk plaatsvond, werd het skigebied steeds groter. De toeristische regio van Zell am See-Kaprun wordt gevormd door die twee dorpen en beschikt voor haar gasten over meer dan 14.000 bedden. Elk jaar worden ongeveer 2 miljoen  overnachtingen geregistreerd, die volledig afkomstig zijn van toeristen en dan voornamelijk uit de wintermaanden.

Ieder jaar in augustus trekt de Ironman Zell am See-Kaprun duizenden toeschouwers (27-08-2017). Het meer van Zell am See is het middelpunt en de gletsjerbedekte bergen als achtergrond, hier wordt gezwommen in het glasheldere water. De athleten kunnen tijdens het hardlopen en wielrennen genieten van het prachtige uitzicht op de Oostenrijkse Alpen. 

Een van de meest populaire gebieden voor de winter toeristen is het Kapruner Gletscherskigebied met de Kietzsteinhorn ( 3203 m). Daar kunt u niet alleen in de winter, maar het hele jaar snowboarden en skiën en met behulp van de kabelbanen kunt u ook de omliggende gebieden bereiken. Een ander zeer populaire skigebied voor de winter is de Maiskogel.