google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oostenrijk vakantie tips hotels en appartementen: Bichlbach toeristenoord Tiroler Zugspitz Arena
Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 

Bichlbach toeristenoord Tiroler Zugspitz Arena

Bichlbach met zijn districten Wengle en Lähn ligt in het gebied van de Tiroler Zugspitz Arena. Bichlbach werd voor het eerst genoemd rond 1300 als "Puechelpach", vertaald: een beek omgeven door beuken. De nederzetting vond plaats vanuit de Allgäu. Tot 1859 was het dorp de zetel van een metselaars- en timmerliedengilde, dat nog steeds doet denken aan de gildekerk van Sint Joseph in barokstijl, de enige in zijn soort in het Duitstalige gebied. Op het stadswapen staat ook de heilige Jozef, de patroonheilige van de ambachtslieden. Trouwens: Nicole Hosp, wereldkampioen skiën reuzenslalom 2007, is een inwoner van Bichlbach!

Het dorp is omgeven door de Lechtaler Alpen en de Zugspitze. In de zomer nodigt deze indrukwekkende bergwereld uit tot talloze wandelingen en fietstochten. Populaire wandelroutes zijn de Auerwald-tocht, de Bichl-tocht en de wandelpaden naar de Kohlbergspitze, Niederjoch en Lähner Alm. In Bichlbach zelf is een natuurlijk zwemmeer en een kinderboerderij met geiten, varkens, apen, lama's en konijnen.

In de kinderboerderij is er ook een speeltuin met een renbaan en de "Zwergerlwelt", die de kleine gasten inzicht geeft in het geheime rijk van de dwergen. Het reeds genoemde zwemmeer met 1.400 m² zwemoppervlak maakt deel uit van het sport- en recreatiepark Bichlbach, dat in het centrum van het dorp ligt. Een mini golfbaan, een beachvolleybalveld, verschillende tennisbanen, een klein sportveld en een kinderspeeltuin zijn hier ook beschikbaar.

In de winter bereikt u met de Almkopfbahn-kabelbaan vanuit het centrum van het dorp snel de Berwang-skiarena. Met 36 km aan pistes verbindt het de steden Bichlbach, Heiterwang, Berwang en Rinnen en biedt het ook 20 km langlaufloipes, een ijsbaan en talrijke winterwandelpaden. Het skigebied is verbonden met het skigebied Tiroler Zugspitz Arena, wat resulteert in een skinetwerk met 142 km piste. Verveling is hier een vreemd woord!

Onze tip: het Bichlbach-gildemuseum in het oude Widum documenteert de geschiedenis van het gilde in Ausserfern. De tentoongestelde objecten en verschillende bijzondere tentoonstellingen laten zien hoe timmerlieden, metselaars, schilders en beeldhouwers hier werkten.

Wilt u ook eens naar Bichlbach, diverse accommodaties vindt u hier.